Een Vervaet-bemester van loonbedrijf Gebr. te Bokkel. Foto: PR
Een Vervaet-bemester van loonbedrijf Gebr. te Bokkel. Foto: PR

Fietstocht 'De boer op' komt ook in Woold

AALTEN/WOOLD - Op zondag 29 juli organiseert LTO Noord Oost Achterhoek Aalten weer een fietstocht 'De boer op'. Belangstellenden kunnen dan een kijkje komen nemen op een aantal agrarische bedrijven in Aalten en omgeving. Ook een bedrijf in het Woold bij Winterswijk maakt deel uit van de route.

De start is tussen 10.00 en 12.00 uur. Op alle deelnemende bedrijven kan gestart worden. Op de startlocatie krijgt u de fietsroute en dit is later op de middag tevens de eindlocatie. De route is circa 35 kilometer lang. Kosten 2 euro per persoon, kinderen tot 10 jaar gratis. Op alle bedrijven is koffie/drinken te koop. Op twee bedrijven kan men een hapje eten. Kinderen kunnen op een springkussen, er is een informatiestand van de jagers en uiteraard is er een ijswagen van Olde Pietepol IJs op één van de bedrijven.

De deelnemende bedrijven zijn:
Kalverhouderij Folmer, van familie Folmer. Dit bedrijf is recent opgestart en zeker de moeite waard om te bekijken. Op dit bedrijf zijn 1400 kalveren aanwezig voor de witvleesproductie. Bezoekers kunnen alles zien van automatische voerkeuken tot in de stal bij de kalveren. Uiteraard is de boer aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Alle bezoekers kunnen genieten van een heerlijke gehaktbal, gratis, aangeboden door de Van Drie Groep. Adres: Spiekerdijk 9, Aalten.

Familie Scholten heeft een modern melkveebedrijf dat de afgelopen jaren volop in ontwikkeling is geweest. Op dit bedrijf zijn een aantal werkzaamheden geautomatiseerd. Er zijn drie melkrobots die er voor zorgen dat de koeien automatisch worden gemolken, daarnaast is er een automatisch voersysteem op het bedrijf dat er voor zorgt dat de koeien altijd vers voer hebben. Tijdens deze dag kan iedereen in de praktijk zien hoe dit werkt. Er zijn de hele dag door zuivelproducten van Friesland Campina te proeven. Bij de ingang van het bedrijf staat een melktap, hier kan het hele jaar door verse melk gekocht worden. Adres: Wooldseweg 88 in Winterswijk-Woold.

Loonbedrijf Gebr. te Bokkel, dit is een loonbedrijf dat gespecialiseerd is in zowel agrarisch loonwerk als in grond- en straatwerk. Hier kan iedereen naar hartenlust trekkers kieken. Op het bedrijf zijn alle machines te zien die gebruikt worden voor de werkzaamheden op agrarische bedrijven, zoals hakselaars, BigM maaicombinatie, bemesters en uiteraard trekkers. Ook voor het grond- en straatwerk zijn de machines en alle techniek die er bij komt kijken te zien. Op dit bedrijf is een warme hap verkrijgbaar. Adres: Buninkdijk 7 IN Aalten.