Jan Broeze op een archieffoto. Foto: Emile Talen
Jan Broeze op een archieffoto. Foto: Emile Talen Foto:

Jan Broeze pakt zege

WINTERSWIJK - Jan Broeze heeft afgelopen weekend de SWM Wenum-Wiesel gewonnen in de klasse L tweespan paard.

Team Broeze, bestaande uit menner Jan Broeze, groom Margot en de bruine KWPN'ers Cienna PVP en Stein PVP, werd op zaterdag tweede in de dressuur en mende een foutloze vaardigheid. "We hadden zaterdag een primeurtje", zegt Margot. "Want we waren voor het eerst foutloos en binnen de tijd in de vaardigheid. Na zaterdag stonden we tweede en moesten we nog vijf punten inhalen." Door de marathon te winnen, pakte Broeze de eindzege. "Zondag liep alles fijn, vlot en soepel en hebben we met één punt verschil gewonnen."


Ontmoetingen dankzij Present

WINTERSWIJK - In de laatste week van juni en de eerste week van juli heeft Present Winterswijk diverse groepen vrijwilligers in contact gebracht met bewoners van diverse zorgcentra van Marga Klompé en mensen van het dagactiviteitencentrum De Helmhorst van Zozijn.

Het waren stuk voor stuk leuke en leerzame ontmoetingen. De Wmo-raadsleden, collega's van Estinea en een vriendinnengroep waren als eerste aan de beurt. Zij gingen tijdens de Wandelmeerdaagse van Marga Klompé op pad met een aantal bewoners van woonzorgcentrum Pelkwijk. Iedereen werd in contact gebracht met een bewoner om met hem of haar te gaan wandelen in een rolstoel, met rollator of hier en daar ondersteuning wanneer nodig. En natuurlijk was er volop tijd voor een praatje onderweg. De meiden van Girls@Home gingen een avond later op pad met bewoners van het Vredense Hof. Vooraf hadden zij al lekkere fruitspiesjes gemaakt, die onderweg werden opgegeten. Groep 8 van de St. Jozefschool ontmoette een week later vijftien mensen die dagbesteding krijgen bij De Helmhorst van Zozijn. In de hal van deze locatie voerden zij hun eindmusical op. Na afloop was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. In dezelfde week voerden leeftijdgenoten van OBS Stegeman hun eindmusical op voor demente bewoners van woonzorgcentrum Pronsweide. Het was mooi om de interactie tussen beide groepen te zien. Voorafgaand aan het optreden kregen de kinderen nog uitleg over hun publiek van de welzijnscoördinator. Wie het ook leuk lijkt om zich met een groep in te zetten en op deze manier een unieke ontmoeting te beleven, kan bij Present Winterswijk naar de mogelijkheden informeren.


www.presentwinterswijk.nl


Somalische hapjes maken

WINTERSWIJK - Op woensdag 25 juli houdt Wenters Goud samen met Ayaan van Catering Taslien een workshop Somalische hapjes maken. Ayaan heeft haar eigen cateringbedrijf en gaat de deelnemers alle geheimen van de Somalische keuken verklappen. De workshop vindt plaats bij de WUh, begint om 18 uur en is gratis voor leden van Wenters Goud. Niet-leden betalen vijf euro (contant en gepast meenemen). Omdat het aantal plaatsen beperkt is, graag aanmelden via info@wentersgoud.nl tot een dag van tevoren.

Groep 8 Stegemanschool voert de musical op bij Pronsweide. Foto: PR Present Winterswijk