WR&PC-lid Maud Pasman twee keer kringkampioen

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend werd de laatste selectie wedstrijd verreden voor de pony's in Aalten. Maud Pasman wist daar met twee pony's kringkampioen te worden. Met Sulaatik's Sing a Song werd ze in de klasse L1 categorie C kringkampioen en met Hero's Jamai in de klasse L1 categorie D/E. Hiermee is zij verzekerd van een startplek op de Gelderse Kampioenschappen in Steenderen op 4 augustus.

Franne Wolterink reed met Dino Gomell en startte ook in de klasse L1 categorie D/E. Zij scoorde in de selectieproef 198 punten die goed waren voor een derde prijs. In de andere proef reed ze 205 punten bij elkaar; goed voor een eerste prijs.

Liza Aarnink reed met haar Gaudi een rondje in de klasse B dressuur en wist een vijfde én zevende prijs te halen met respectievelijk 196 en 195,5 punten. Met Twister wist Liza een tweede prijs te bemachtigen met 199 punten in de klasse L2 wat haar ook een plek op de kampioenschappen opbracht.

Shelby Groothuis zadelde Dien op en deed dat niet voor niks. In een groot deelnemersveld wist zij een achtste prijs in de selectiering te halen met 194 punten en een vierde prijs in de andere proef met 199 punten.

Roos van der Hoek reed met Trust Me in de klasse L2 195,5 punten en 193 punten bij elkaar, wat haar twee eerste prijzen opleverde.

Thirsa Oonk kwam met twee pony's aan start. Amigo startte zij in de M1 dressuur en scoorde met haar eerste proef 178,5 punten en kreeg daarmee een eerste prijs. In de tweede proef wisten zij 190,5 punten bij elkaar te rijden en dat werd beloond met een tweede prijs. Hiermee selecteerde ook zij zich voor de kampioenschappen. Met pony Beau startte Thirsa ook in de M1 maar dan in de categorie C pony's en behaalde 191 en 187,5 punten wat goed was voor een derde prijs. Met dit resultaat heeft zij een reserve plek weten te bemachtigen voor het kampioenschap.

Britt Oonk zadelde Orlando voor een proef in de klasse L1 en reed een keurige 203,5 punt bij elkaar wat haar een tweede prijs opleverde en ook een plaats voor de kampioenschappen op 4 augustus.

Marek Egbers maakte een droomrondje met Vairytales Quinevere in de klasse M2 en behaalde twee keer een tweede prijs. Ook Marek heeft zich geselecteerd voor de kampioenschappen. Chemene Heisterborg ging met een eerste prijs naar huis. Zij reed 181 punten bij elkaar in de klasse M2.

En als klap op de vuurpijl reed Marly Aarnink met Infinity in de klasse B twee heel nette proeven die beloond werden met 218,5 en 204 punten wat hen op het ereschavot bracht op de eerste en derde plaats. Hiermee werd zij kringkampioen en is dus ook verzekerd van een startplaats op de kampioenschappen.

Alle leden die geselecteerd zijn voor de Gelderse kampioenschappen krijgen een aparte vermelding op de site, zodat het voor de lezer overzichtelijk geplaatst is.

Kim Sloetjes reed met Viytatti naar Zutphen om te laten zien wat zij konden in de klasse B dressuur categorie D/E en ging met 186,5 en 189 punten naar huis. Dit leverde haar een tweede en derde prijs op.

Chelsea Hogeslag ging met haar dappere Presley E the King naar de Grensruiters in Dinxperlo. Daar heeft ze de andere ruiters en amazones achter zich gelaten door een eerste prijs te behalen met 71 punten voor stijl.

Vorig weekend reed Mirjam ten Dolle met Feline in Eibergen haar rondje in de dressuurring. Dit deed zij in de klasse M2 en behaalde twee keer een tweede prijs met 199 en 197 punten.


Fotoclub Helios exposeert

AALTEN/WINTERSWIJK - Gedurende de maanden juli en augustus exposeert Fotoclub HELIOS uit Aalten in de hoofdgang van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Vijftien series van vier foto's en een van acht laten zien waarop de leden zich in hun hobby onder andere uitleven. Ook is de clubinzending van Helios voor de digitale fotowedstrijd van afdeling Gelderland-zuid van de Fotobond te bewonderen. De serie van acht foto's met als thema 'Handen zeggen ….' leverde een derde prijs op en de foto van Bart Willemsen verdiende de tweede prijs individueel.

Elk deelnemend lid leverde voor deze expositie vier (of acht) foto's aan binnen een eigen gekozen thema. Het heeft tot een uitgebreide en gevarieerde expositie geleid waarin een aantal facetten van de fotografie door de fotografen op eigen wijze en niveau verbeeld zijn. De foto's hangen tot achterin de gang bij de oogpoli.

Fotoclub Helios is een gezellige club amateurfotografen waarvan het lidmaatschap inspirerend en motiverend werkt.
Iedereen die plezier heeft in fotograferen en nog meer plezier uit de hobby wil halen, is dan ook welkom.
Elke tweede maandag van de maand komen de leden bij elkaar in café "Leuven" aan de Landstraat te Aalten (niet in juli en augustus). Dan wordt fotowerk van de leden getoond en besproken. Ook de techniek komt aan bod, regelmatig gaan leden in groot of klein verband op fototocht, er worden exposities gehouden en er is contact met andere clubs. Tevens kan aan (regionale) fotobesprekingen door deskundigen worden deelgenomen. Elke twee maanden wordt er een thema opgegeven waarmee de leden (als zij willen) aan de slag kunnen gaan.

Belangstellenden kunnen geheel vrijblijvend een paar avonden bijwonen om de sfeer te ervaren. Meer informatie:
secretaris@fc-helios.nl.


www.fc-helios.nl