Ruim 800 feestvierders waren op zaterdag present bij het uithalen van het koningspaar. Foto: PR
Ruim 800 feestvierders waren op zaterdag present bij het uithalen van het koningspaar. Foto: PR Foto:

Volksfeest Meddo: 'Alderbarstend mooi'

MEDDO - De weergoden waren het Meddose Volksfeest dat vorig weekend plaatsvond, goed gezind. Onder een strakblauwe lucht met zomerse temperaturen was het goed toeven op het feestterrein.

Vrijdags bliezen enkele muzikanten van Sint Jan om 8.45 uur reveille. Voor sommigen misschien wat vroeg maar voor de kinderen die aan de optocht meedoen was het laat genoeg. Vol trots lieten ze hun creaties zien aan het publiek aan de route. Ook de volwassenen hadden zich uitgesloofd en ook hun wagens waren het aanzien meer dan waard. Na de optocht werd iedereen door voorzitter Wilfried Boomers ontvangen in de tent op het feestterrein met een kop koffie en een krentenbol aangeboden door Topbakker Sellink. Wethouder Ilse Saris verscheen in gezelschap van enkele handhavers. Zij deelden bandjes uit in het kader van NIX18. De oranje bandjes werden uitgereikt aan mensen van 18 jaar en ouder (twijfelgevallen moesten zich legitimeren) en men kon dus alleen alcohol krijgen als men zo'n bandje droeg.

Hierna konden de kinderen van de basisschool deelnemen aan de spelen in de pastorietuin en de volwassenen aan de diverse spelletjes rondom de feesttent. De band Duckweed wist de feestgangers vanaf 13.00 uur prima te vermaken.
's Avonds werd in de feesttent iedereen voorzien van prima muziek door de Disco Kings en de liefhebbers konden een optreden van Die Slingertaler bijwonen bij Spiekerman.
Op zaterdag vertrokken wagens, wandelaars en fietsers naar koning Henk Goossens en koningin Annemarie. Daar werden ruim 800 feestgangers gastvrij ontvangen. Henk bedankte alle mensen die hen een fantastisch jaar als koningspaar bezorgd hebben. Ook werden de hoofdprijzen van de optocht bekend gemaakt. Er deden 24 wagens mee, dertien grote en elf kleine. Bij de grote wagens is de eerste prijs gewonnen door 'Um de Bochte met hun wagen 'Met hulp van Kim Jung Un en Trump zorgt wi'j d'r veur dat den voggel bi'j uns noar beneden kump'. De eerste prijs voor de kleine wagens ging naar team Goorbende met de wagen 'Wolf gesignaleerd'. De publiekslieveling was team DK die met de wagen 'Meddo staat je beter' 134 van de 454 uitgebrachte stemmen heeft mogen ontvangen. Dit jaar kon men ook voor het eerst digitaal een stem uitbrengen. Bij de jeugdwagens wonnen de meisjes van groep 6 en 7 met hun wagen 'Heel Meddo Bakt'. Zij wonnen ook de publieksprijs.

De vaandelzwaaiers brachten een ode aan het koningspaar en daarna vertrok de optocht richting het schietterrein. Bjorn ten Damme schoot al heel snel de vogel bij het jeugdkoningsschieten eraf en mag zich komend jaar Jeugdkoning van Meddo noemen. Natasja Halleriet knuppelde de vogel bij de dames eraf en is kan daardoor de titel van koningin komend jaar voeren. Bij het vogelschieten waren er kandidaten genoeg. Maar liefst 150 liefhebbers streden om de zeer gewenste titel. Zij kwamen allemaal twee keer aan bod en enkelen zelfs drie keer. Bij het 322 schot kwam de reeds zwaar gehavende vogel van zijn stokkie af. Marcel Swart mag zich koning van Meddo noemen. Zijn reactie was dat hij zijn prinses Nardie Swart graag koningin wilde maken.
De Ploddeband die zaterdagmiddag op het laatste moment door ziekte verhinderd was, werd heel goed vervangen door Bad Timing. 's Avonds wist de band Kraakthelder de uitbundige feestgangers een geweldige avond te bezorgen.
Zondagochtend vond ter afsluiting een Meddo's Frühschoppen plaats met optreden van De Nöttenkrakers en daaropvolgend de Meddose curlingkampioenschappen. De animo bij het curlen was groot en er hadden zich in totaal 20 teams van 4 personen aangemeld om mee te doen. Het mooie van dit spel was dat jong en oud het tegen elkaar konden opnemen. Na een spannende strijd onder bezielende leiding van spreekstalmeester Edwin Reijers en zeer strenge maar wel rechtvaardige scheidsrechter Joop Klanderman werd werd het jongste team kampioen: De Beunhazen bestaande uit Marnick Ponds, Casper Mazeland, Wout Hoog Antink en Boet Wolterink.
De Oktoberfest dj's sloten het feest daarna definitief af.
Meddo kan terug kijken op een geweldig feest door de geweldige inzet van het Volksfeestbestuur bestaande uit Wilfried Bomers, Niek Mazeland, Roy te Brake, Dennis Overkamp, Matthijs Kondring, Mariska Kroezen, Corrie Wiltink, Guus Lammers, Ramon Huiskamp en Mariet Kersten.