Deze medewerkers van de Speelgoedbank willen graag nieuwe collega's begroeten. Foto: PR
Deze medewerkers van de Speelgoedbank willen graag nieuwe collega's begroeten. Foto: PR

Speelgoedbank zoekt vrijwilligers

WINTERSWIJK - De Speelgoedbank Oost Achterhoek (Sboa) deelt speelgoed uit aan kinderen komende uit gezinnen met een minimaal bestedingsbudget. Daarnaast organiseren wij tal van activiteiten, binnen en buitenshuis, en is er een gedegen coaching voor de gezinnen op het gebied van financiën, administratie, communicatie met schuldeisers en overheid, scheiding, pesten, seksuele geaardheid en alle andere dagelijkse problemen. Het belangrijkste doel is gezinnen als geheel en mensen als individu weerbaar maken en handvatten geven.

Om dit werk te kunnen doen, is hulp nodig. "Heb jij een paar uurtjes over en wil je deze graag nuttig en gezellig besteden, vindt je het leuk om in een divers team mee te draaien en zie jij in de kinderen de toekomst? Dan ben je welkom!", aldus de Speelgoedbank.
Het team is op zoek naar vrijwilligers voor de winkel en activiteitenbegeleiders, een communicatiemedewerker; bestuursleden zoals een secretaris en penningmeester; ervaren coach of budgetcoach en een websitebeheerder.

Iedereen draait zo nu en dan in de winkel mee en elke maand wordt onderling een rooster gemaakt. Iedereen bepaalt zelf wanneer en hoe lang hij of zij kan werken. In ieder geval zijn dat twee diensten per maand voor een functie in de winkel. Het team stelt: "Voor alle functies geldt: je bent enthousiast, kritisch maar reëel. De vrijwilliger begrijpt dat een mening onderbouwd moet zijn met feiten en staat lekker positief in het leven, is minimaal 16 jaar en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. Ben je communicatief vaardig en kan je met mensen werken zonder enig oordeel te vellen en ben je creatief? Neem dan snel contact met ons op, want dan zoeken wij jou!"
De winkel en de activiteiten zijn toegankelijk op woensdag tussen 13.00-16.00 en zaterdag 09.00-11.00 uur.
Voor de bestuursfuncties vraagt de Speelgoedbank minimaal mbo-werk- en denkniveau, eigen inzicht en verantwoordelijkheid. Eens per vier tot zes weken is er een bestuursvergadering.
Bij interesse en/of vragen over vacaturedetails kan men contact opnemen met pz@speelgoedbankoostachterhoek.nl, Rianne Luiten.
De Speelgoedbank is gevestigd in het WUh, Torenstraat 9 in Winterswijk, tel. 06 588 956 60.


www.speelgoedbank
oostachterhoek.nl