De nieuwe stuurgroep van Opleiden in School Partnerschap Oost-Gelderland, die met de komst van nieuwe opleidingsscholen ook een wisseling van de wacht kende. Foto PR
De nieuwe stuurgroep van Opleiden in School Partnerschap Oost-Gelderland, die met de komst van nieuwe opleidingsscholen ook een wisseling van de wacht kende. Foto PR

25 nieuwe opleidingsscholen
voor studenten Iselinge Hogeschool

DOETINCHEM - Vanaf aankomend studiejaar (2018-2019) kunnen studenten van Iselinge Hogeschool in Doetinchem op 25 nieuwe opleidingsscholen (waaronder dertien scholenkoppels) werkervaring opdoen. De groei van het aantal studenten op de pabo van Iselinge Hogeschool maakt het noodzakelijk om het aanbod van opleidingsscholen in de regio Oost-Gelderland te vergroten. Voor het derde jaar op rij groeit de Doetinchemse hogeschool met meer dan 12 procent.

De opleiding tot leraar basisonderwijs vindt voor ruim 40 procent plaats in de praktijk. Het is daarom van groot belang dat voor dit deel van de opleiding kwalitatief hoogwaardige stageplaatsen beschikbaar zijn. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de opleidingsscholen. Zo moeten ze beschikken over een actueel opleidingsplan, een gecertificeerde schoolopleider en getrainde mentoren. De opleidingsscholen zullen plaats bieden aan een leerteam van minimaal vier studenten. Scholen die te klein zijn om zelfstandig opleidingsschool te zijn, kunnen een scholenkoppel vormen met een andere opleidingsschool.

Iselinge Hogeschool werkt binnen het Partnerschap Opleiden in School Oost-Gelderland samen met 98 basisscholen die vallen onder de besturen: AccentScholengroep, Bastion, Delta Scholengroep, Stichting Essentius, Gelderveste, Stichting IJsselgraaf, LiemersNovum, De Korenburg, Stichting Oponoa, Paraat Scholen (LIMA + Reflexis), De Plakkenberg, Pro8, SKBG onderwijs en Het Timpaan.

Een totaal overzicht van alle opleidingsscholen is te vinden op www.iselinge.nl/opleideninschool.