Duitse pensioenen: onrecht, ontwikkelingen, oplossingen

ACHTERHOEK - Joop Beuting uit Lievelde blijft druk bezig met de zaak van de Duitse pensioenen: "Er is inmiddels sprake van belangrijke en hoopgevende informatie die wij kunnen vermelden. De ombudsman van Omroep MAX, Rogier de Haan, heeft een uiterst duidelijke pagina over ons artikel geschreven en geplaatst in MAX Magazine van deze week. Nu zijn wij van een nog grotere landelijke bekendheid verzekerd. Bovendien besteden nu bijna alle Ouderenbonden in Nederland uitgebreid aandacht aan deze onverkwikkelijke kwestie. De politiek moet zich nu wel bewust worden van de fouten die destijds in de Tweede Kamer zijn gemaakt bij het aannemen van de nieuwe belastingwet tussen Nederland en Duitsland."

Beuting heeft op 27 juni een verzoek bij de heer Martin van Rooij van de partij 50PLUS ingediend, om voor deze kwestie een debat aan te vragen in de Tweede Kamer. De datum is nog niet bekend. Mensen kunnen het debat op de publieke tribune in de Tweede Kamer bijwonen.

Beuting is op zoek naar steun: "Het zal iedereen duidelijk zijn dat het vechten resp. het vele werk en de acties bij de pers, de omroepen en de bezoeken naar Den Haag niet alleen veel werk maar ook veel niet te vermijden onkosten met zich meebrengen. Financiƫle hulp is dus noodzakelijk om ons gevecht voort te kunnen zetten. Zie elders in de rubrieken van deze krant hoe u aan deze oproep kunt voldoen. Wij blijven de ontwikkelingen inde huis-aan-huisbladen in de Achterhoek vermelden. De hoop op een gunstige afloop voor de gedupeerden is aanzienlijk gestegen."

Zie ook de rubrieksadvertentie elders in deze krant.