Een werk van Renée Teunis. Foto: PR
Een werk van Renée Teunis. Foto: PR

Renée Teunis exposeert bij Ankomm'n

WINTERSWIJK - Renée Teunis, geboren in 1959 te Amsterdam, woont sinds kort in Winterswijk. Het voelt voor haar als thuiskomen in dit prachtige landschap en tussen de vriendelijke mensen. Renée heeft inmiddels een atelier in Kotten waar ze weer aan de slag kan, met eigen werk en met het geven van workshops.

Geïnspireerd door de rimpels van het leven, komen haar portretten van geleefde mensen tot stand. Sommige zijn gebaseerd op de werkelijkheid, andere zijn een product van fantasie. Renée zelf beschrijft haar werk als volgt: 'Na een leven van goed kijken en het onderzoeken van allerlei creatieve technieken, leg ik beelden vast op canvas. Eerst komt er een idee, vaak naar aanleiding van mijn beschouwingen van de mens; onze relaties tot elkaar en tot onze omgeving. Dan komt de techniek die ik wil gebruiken om het onstane idee vast te leggen. Door verschillende technieken en materialen te combineren zoals keramiek, textiel, acrylverf en bijenwas krijgen de schilderijen vorm, met een 3D-effect en structuur als gevolg'.

Renée exposeert van zaterdag 7 juli tot met maandag 6 augustus bij gastgalerij Ankomm'n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle. Renée is op de zondagmiddagen vanaf 14.00 uur zelf aanwezig.


Muziek Centraal 2018 van start

WINTERSWIJK - Ook deze zomer worden er in de Jacobskerk te Winterswijk weer marktconcerten gegeven onder de noemer Muziek Centraal. Elke woensdag is er om 12.00 uur een half uur durend orgelconcert. De bespeling heeft het karakter van een inloopconcert, tijdens het concert blijft de kerk open. Na afloop wordt er bij de uitgang gecollecteerd.

De serie wordt woensdag 4 juli geopend door de vaste organist van de Jacobskerk, Wim Ruessink. Hij speelt werken van onder andere Buxtehude en Carl Philipp Emanuel Bach.
Ook het carillon van de Jacobstoren wordt door Ruessink, net als de rest van het jaar, op woensdag bespeeld. De beiaard kan vanaf 10.30 uur worden beluisterd op en rond de Markt of (bij gunstige wind) vanuit de Notaristuin.

Organist Wim Ruessink. Foto: Martin Heinen,