Grote drukte bij de stempelpost in Oeding. Foto : WFevenementen
Grote drukte bij de stempelpost in Oeding. Foto : WFevenementen Foto:

Record deelname Fiets4Daagse

WINTERSWIJK - Mede door het prachtige weer kende de lustrumeditie van de internationale Fiets4daagse Winterswijk een recordaantal deelnemers. Van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 juni vonden meer dan 2600 fietsliefhebbers de weg naar het startpunt op sportcomplex 't Huitinkveld aan de Bataafseweg. Meer dan de helft hiervan fietste alle vier dagen mee. Iedere dag gingen de fietstochten van 25, 40 en 60 kilometer in verschillende richtingen over voor velen onbekend terrein.

Dit jaar waren er ook een aantal nieuwe controlepunten bij horecagelegenheden in Barlo (NL), Oldenkotte, Holterhoek, Bocholt (D) en Rhede (D). Ten gevolge van de aanhoudende droogte waren de organisatoren van WFevenementen genoodzaakt om af en toe wat routegedeeltes te verleggen, dit in verband met gevaarlijke rulle zandpaden.

Arrangementen
Een groot deel van de deelnemers waren fietstoeristen die speciaal voor deze fietsvierdaagse naar de Achterhoek komen. Een groot aantal campings, hotels en andere overnachtingsaccomodaties bieden in deze periode speciale fietsarrangementen aan. Steeds meer deelnemers maken gebruik van deze arrangementen en weten daarnaast ook de Winterswijkse horeca te waarderen.

Nevenactiviteiten
Iedere dag waren er onderweg en bij het eindpunt optredens van muziek- en zanggroepen. Bij de diverse stempelposten was het af en toe erg druk, maar uiteindelijk kon iedereen worden voorzien van een drankje en een hapje.Voor mensen met een 4-dagenkaart lag er op de slotdag een medaille klaar. Door de enorme deelname was het aantal medailles niet toereikend; een klein aantal deelnemers krijgt alsnog een exemplaar thuisgestuurd. Als vanouds deden de 4-dagen fietsers mee in een gratis verloting om een nieuwe fiets, beschikbaar gesteld door vijf plaatselijke rijwielhandelaren. Een deelneemster uit Ommen was de gelukkige winnaar.

Dank aan vrijwilligers
Voor een goed verloop van het evenement doet de organisatie van de Fiets4daagse jaarlijks een beroep op een kleine 100 vrijwillige medewerkers. In zijn slotwoord op vrijdagmiddag bedankte Ben Bengevoord, voorzitter van de stichting WFevenementen, al deze mensen voor hun maximale inzet. De vele aanwezige deelnemers bevestigden dit met een groot applaus. Afsluitend nodigde de voorzitter iedereen uit om ook in 2019 weer deel te nemen aan het evenement, dat dan wordt gehouden van dinsdag 25 juni tot en met vrijdag 28 juni.


www.wfevenementen.nl


Midzomeravond vol muziek

KOTTEN - Het mooie terras van hotel De Lindeboom verandert woensdagavond 11 juli om 20.00 uur in een plek waar het goed toeven is voor de muziekliefhebber. Het bekende dweilorkest De Eierjongens staat samen met Gemengd Koor Kotten borg voor een sfeervolle avond met mooie muziek en zang. Deze avond is de afsluiting voor het koor van een seizoen lang oefenen en optreden. Zij brengen een heel gevarieerd programma van liederen, zowel klassiek als eigentijds. Het dweilorkest vult dat aan met haar swingende muziek. De toegang is gratis en bij slecht weer wijkt men uit naar Gebouw Wilhelmina.


Het Gemengd Koor Kotten. Foto: Marco Stemerdink