Foto: Kim Oesterholt
Foto: Kim Oesterholt Foto:

Kunstgrasveld voor Pronova

WINTERSWIJK - Dinsdag 26 juni is het kunstgrasveld van Pronova officieel geopend door directrice Roos Willemsen. Bij deze opening waren Sjoerd Frielink, Kanjers voor Kanjers, leerlingen Niek Stortelder en Jelle Rooks en de docent Groen Marion te Stroet aanwezig.

Het idee voor vernieuwing van het plein kwam vanuit de opleidingsgroep 'Groen'. Een aantal leerlingen hebben bij elkaar gezeten om een plan te maken, zodat het schoolplein er aantrekkelijker uit zou komen te zien. In het plan kwam naar voren dat er voldoende plek moest komen om te "chillen" en het liefst ook een plek om te voetballen. In het begin van het schooljaar zijn er een aantal houten bankjes geplaatst. Daarnaast sieren ook grote zitkeien het plein.

Maar, dit was nog niet voldoende. Het grasveldje overleefde de winter wederom niet, dus werd er besloten een kunstgrasveld aan te leggen. Dit werd met Sjoerd Frielink opgepakt, die Pronova in de kosten tegemoet wilde komen. Bij toeval kwam dit stichting Kanjers voor Kanjers ten gehore. Zij zijn een stichting die geld inzamelen door het organiseren van sportieve evenementen, en donaties van particulieren en het bedrijfsleven. Daarmee maakt Kanjers voor Kanjers dromen van kinderen waar. Het geld dat wordt ingezameld komt volledig ten goede aan projecten voor sport en spel voor kinderen in de buurt.

Afgelopen jaar is bijvoorbeeld de Kramp-run georganiseerd door Kramp Varsseveld. Zij hebben de opbrengst gedoneerd aan Kanjers voor Kanjers en mede daardoor is het kunstgrasveld gerealiseerd. Pronova is Sjoerd en Kanjers voor Kanjers erg dankbaar. De leerlingen genieten tijdens de mooie zomerdagen van de fijne zitplekken buiten en kunnen lekker voetballen en chillen op het nieuwe kunstgrasveld.