Henk Klein Poelhuis. Foto: PR?
Henk Klein Poelhuis. Foto: PR? Foto:

Klein Poelhuis eerste erelid Aannemersfederatie

WINTERSWIJK - De Algemene Ledenvergadering van Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, de landelijke koepel van brancheorganisaties die samen ruim 1.800 bedrijven vertegenwoordigen, heeft haar inmiddels 'oud-voorzitter' Henk Klein Poelhuis benoemd tot eerste erelid van de organisatie.

Door Sander Damen

Dit is tijdens het 10-jarig jubileumcongres van de AFNL dat afgelopen woensdag in Ede plaats vond bekendgemaakt. Tijdens de vooraf gehouden Algemene Ledenvergadering is besloten tot het instellen van het erelidmaatschap om de vertrekkend eerste voorzitter van de AFNL te bedanken voor zijn vele en grote verdiensten in de afgelopen jaren. De Aannemersfederatie kende in haar nog jonge bestaan van tien jaar nog geen ereleden. Henk Klein Poelhuis, die in het verleden in Winterswijk een bouwbedrijf had, is dus de eerste. Als blijk van waardering voor zijn verdiensten gedurende vele jaren voor mkb-aannemers in het algemeen, en de Aannemersfederatie in het bijzonder, kreeg Klein Poelhuis het bij het erelidmaatschap horende gouden insigne opgespeld en de oorkonde behorend bij het erelidmaatschap uitgereikt.

MKB ondernemer in hart en nieren
Klein Poelhuis was jaren actief als bestuurder, zoals voorzitter en bestuurder van de Aannemersverseniging Metselwerken(AVM), bestuurslid en voorzitter van Conga (voorloper van de Aannemersfederatie Nederland) en heeft jarenlang namens de AFNL in onder andere het Bestuur van het Bedrijfstakpensioenfonds bouw gezeten. Klein Poelhuis kreeg lof toegezwaaid over de wijze waarop hij de AFNL samen met de directeur in de moeilijke beginfase, maar ook in de crisisjaren heeft geleid en op de kaart gezet. Hij werd geprezen om zijn kennis van zaken, het niet verloochenen van je wortels (mkb-ondernemer in hart en nieren) en zijn tomeloze inzet voor de organisatie. Klein Poelhuis legde per 1 januari van dit jaar zijn werkzaamheden voor de Aannemersfederatie Nederland neer.

Opvolger
Klein Poelhuis wordt opgevolgd door Riek Siertsema. Siertsema was vanaf 2007 tot 2015 voorzitter van MKB-Nederland Noord en lid van de SER Noord-Nederland. Daarvoor was zij lid van het dagelijks bestuur van de KvK Drenthe en voorzitter van Vice Versa Noord-Nederland. In 2015 is ze gekozen als lid