Foto: PR
Foto: PR Foto:

Servicepunt krijgt eerste opdracht

WINTERSWIJK - Onlangs is de Winterswijkse Uitdaging/Het vrijwilligerspunt gestart met een servicepunt. De gedachte achter dit servicepunt is dat men maatschappelijke organisaties wil ontzorgen. Was in eerste instantie alleen gedacht aan secretariaats- en penningmeesterschapswerkzaamheden, nu wordt gymsportclub Penta op een totaal andere manier als eerste ontzorgd.

In het kader van de Wet op de Privacy, moeten verenigingen en stichtingen al hun leden aanschrijven om toestemming te vragen over het gebruik van onder andere foto- en/of filmmateriaal voor clubbladen, social media en andere media-uitingen. Een mooie klus voor het servicepunt dat de brieven samen met een retourenveloppe inpakt en van de juiste adressering voorziet. In samenwerking met het project Aan de Slag worden de brieven bezorgd. Aan de Slag is een project waarbij bewoners van het AZC zich vrijwillig, samen met Winterswijkers, inzetten voor maatschappelijke organisaties.

In verband met uitbreiding van de activiteiten is het vrijwilligerspunt zelf op zoek naar medewerkers die het inmiddels 10-koppige vrijwilligersbestand willen versterken. Zo is men op zoek naar vrijwilligers die de ontvangstbalie willen bemensen en wat administratief werk verrichten. Voor projecten voor het servicepunt of ander vrijwilligerswerk of organisaties die zelf op zoek zijn naar vrijwilligers kan men zich melden bij het WUh, Torenstraat 9 in Winterswijk. Ook te bereiken via telefoonnummer 0543 200026 of mail info@vpwinterswijk.nl. Gedurende de bouwvakvakantie van maandag 20 juli tot en met vrijdag 17 juli is er geen inloopspreekuur. De activiteiten van de hobbyclubs gaan wel gewoon door.