Afbeelding
Foto:

Weggooien? Mooi niet!

WINTERSWIJK - Wat doe je met een lamp, stofzuiger of grasmaaimachine die het niet meer doet? Met een broek waar de rits van kapot is of een stoelpoot die los zit? Weggooien? Mooi niet!

Kom er mee naar het Repair Café Winterswijk. Elke eerste woensdagmiddag van de maand staat er een team vrijwilligers voor u klaar om samen met u het mankement te verhelpen. U blijft er dus bij. De vrijwillige vakmensen van het Repair Café weten vaak raad. Mocht er een onderdeel ontbreken of kapot zijn, krijgt u een deskundig advies. Soms kan het onderdeel ergens besteld worden en komt u gewoon de volgende maand terug om de reparatie alsnog uit te laten voeren. Ook is er de mogelijkheid dat u direct naar een winkel gaat in de buurt om het te vervangen onderdeel te kopen en kan de reparatie diezelfde middag uitgevoerd worden.

Eerstvolgende Repair Café is op woensdag 4 juli van 13.30-17.00 uur in het Aktief Handelscentrum in Winterswijk aan het Handelscentrum 6. In de tijd dat u rond kijkt in de kringloopwinkel of geniet van een lekker bakje koffie, doen de vrijwilligers hun best om uw spullen te repareren. Aan de reparatie zijn geen kosten verbonden maar een vrije gift is altijd welkom. U vindt het Repair Café ook op www.Vrijetijdkrant.nl en www. Achterhoekagenda.nl. Ook meehelpen aan het Repair Café? De organisatie zoekt nog naaisters en technische medewerkers. Aanmelden kan bij het Handelscentrum.

Wandeling rond het Hilgelo

WINTERSWIJK - Op zaterdagmiddag 7 juli houdt de afdeling Oost-Achterhoek van de KNNV een wandeltocht rond het Hilgelo. De excursie begint om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Sevinkmölle, Meddoseweg 40 en eindigt om circa 16.30 uur. Bij het Hilgelo is ook zomers genoeg te beleven; breng een kijker en een loep mee. Voor verdere informatie: Fred Bos, tel. 0543-515341.