Schaersvoorde locatie Winterswijk kan worden bezocht voorafgaand aan de reünie. Foto: PR
Schaersvoorde locatie Winterswijk kan worden bezocht voorafgaand aan de reünie. Foto: PR

Alle locaties Schaersvoorde te bezoeken voor reünie

AALTEN – Het Christelijk College Schaersvoorde bestaat op 1 augustus 25 jaar. Deze mooie mijlpaal wordt het hele jaar door gevierd met diverse activiteiten. Het 'zwaartepunt' van het zilveren jubileum is in oktober: 5 oktober staat een symposium op het programma met als thema 'perspectief in de Achterhoek'. Op 6 oktober wordt een grote reünie gehouden op locatie Stationsplein in Aalten. Oud-leerlingen en -docenten die in Winterswijk, Dinxperlo of aan de Slingelaan in Aalten op school hebben gezeten of gewerkt kunnen hun 'oude' school bezoeken voorafgaand aan de reünie.

Door Karin Stronks

"De aanmeldingen voor de reünie stromen al binnen, daar zijn we erg blij mee! We beginnen op locatie Stationsplein om 13.00 uur, later zetten we de feestelijkheden voort tijdens een afterparty op de markt in Aalten. Het Aaltense centrum is sfeervol ingericht voor de Bockbierdag, onze reünie wordt voortgezet in de grote tent op de markt. De Aaltense horeca zorgt daar voor de inwendige mens. Rond 20.00 uur sluiten we het officiële gedeelte af. Reünisten kunnen natuurlijk desgewenst napraten tijdens een etentje of in de kroeg. We kunnen ons voorstellen dat mensen die aan de Slingelaan, in Winterswijk en Dinxperlo op school hebben gezeten hun 'oude' school willen bezoeken en dat kan. Op 6 oktober vanaf 11.00 uur, op de dag van de reünie dus, kunnen reünisten terecht in deze locaties." Aan het woord is Bernad te Hennepe van de jubileumcommissie.

'Oude' school bezoeken
Bezoekers van de reünie kunnen hun wens om de 'oude' school te bezoeken kenbaar maken via het aanmeldingsformulier op de website. Te Hennepe: "We roepen oud-scholieren op om ook hun klasgenoten van toen te informeren over de reünie en over de mogelijkheid om je eigen oude school te bezoeken. Er is veel veranderd in alle locaties, de reünisten zullen versteld staan. Natuurlijk zijn er herkenningspunten en mooie herinneringen om op te halen op het zilveren Schaersvoorde."

Slingelaan
Aan de Slingelaan volgen alle leerlingen uit Aalten de eerste twee jaar onderwijs. De vmbo-leerlingen gaan daarna naar locatie Stationsplein in Aalten. De havo- en vwo-leerlingen blijven tot hun eindexamen aan de Slingelaan. "In Aalten zijn alle oud-leerlingen dus aan de Slingelaan begonnen", aldus Te Hennepe.

Dinxperlo
De instroom in klas 1 in Dinxperlo is breed, BL/KL-, GL/TL- en havo/vwo-leerlingen kunnen hier terecht. Leerlingen kunnen op al deze niveaus de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs in Dinxperlo volgen. Vmbo-scholieren die de theoretische leerweg volgen kunnen in locatie Dinxperlo examen doen, basis- of kaderberoepsgerichte vmbo-scholieren gaan na het tweede leerjaar naar het Stationsplein in Aalten. Leerlingen die na het tweede leerjaar naar havo 3 of vwo 3 gaan, verhuizen naar de Slingelaan in Aalten.

Winterswijk
Bij Schaersvoorde-locatie Winterswijk kunnen BL/KL-, GL/TL- en havo/vwo-scholieren de eerste twee jaar terecht. Leerlingen die de theoretische leerweg van het vmbo volgen, doen in Winterswijk aan het eind van het vierde jaar examen. Leerlingen die de basis- of kaderberoepsgerichte van het vmbo volgen, gaan na het tweede leerjaar naar het Stationsplein in Aalten. Leerlingen die na het tweede leerjaar beginnen met havo 3 of vwo 3, doen dat aan de Slingelaan in Aalten.

Aanmelden
Deelnemen aan de reünie kan na het invullen van het deelnameformulier. De kosten voor de reünie bedragen 12,50 euro. Bernad te Hennepe legt uit: "Voor dit bedrag krijgen reünisten een aantal consumpties, hapjes en een groepsfoto. Ook tijdens de reünie worden er foto's gemaakt, die zijn later via de website gratis te downloaden. De reünie is bedoeld voor leerlingen en collega's die na 1 augustus 1993 Schaersvoorde hebben verlaten. Al een groot aantal mensen hebben zich aangemeld, we hopen natuurlijk op een drukbezochte reünie waar oud-leerlingen elkaar weer eens kunnen ontmoeten en mooie herinneringen ophalen."


www.schaersvoorde.nl/jubileum

Schaersvoorde locatie Dinxperlo kan worden bezocht voorafgaand aan de reünie. Foto: PR
Reünisten kunnen ook locatie Slingelaan bezoeken. Foto: PR