Van Mozart tot Piazzolla

AALTEN/WINTERSWIJK - Het Accordeonorkest Con Forza uit Aalten en de afdeling symfonie van de Koninklijke WOV uit Winterswijk verzorgen op zondag 8 juli een gezamenlijk concert. Het concert, dat om 15.00 uur begint, wordt gehouden in de Zonnebrinkkerk te Winterswijk.

Con Forza speelt 'A Discovery Fantasy' van de Nederlandse componist Jan de Haan. Dit vijfdelige werk is gecomponeerd voor harmonieorkest. Vanwege de verwantschap met een accordeonorkest (accordeons zijn ook blaasinstrumenten) is dit werk door de Duitse arrangeur Hans-Günther Kölz bewerkt. Elk van de vijf delen heeft een eigen sfeer. 'Hallelujah' van Leonard Cohen is het andere werk dat Con Forza speelt.
De afdeling symfonie onder leiding van dirigent Anke lefferts speelt de bekende symfonie no. 40 van Mozart, een Spaanse dans van Moszkowski met een solo voor de klarinet, en dansen van Bartók met een heel andere sfeer.
Het concert is ook gevarieerd door de combinatie van de muziekinstrumenten, strijkers en accordeonisten. Deze combinatie blijkt uitermate geschikt voor de werken van Piazzolla. De componist die menigeen ongetwijfeld kent door het optreden van Carel Kraayenhof tijdens het huwelijk van de huidige koning. Twee van de gezamenlijke stukken zijn van deze Argentijnse componist. De afsluiting van het concert is een tango van de Franse accordeonist Richard Galliano.

De toegang is vrij, na afloop is een vrije gift zeer welkom.