Toch inzameling taxussnoeisel

WINTERSWIJK - Afgelopen week kreeg Wenninkhof groen licht om, ondanks dat Winterswijk buiten het inzamelgebied valt, toch het taxus snoeisel in te kunnen zamelen. Naast de sierlijke uitstraling heeft taxussnoeisel een geneeskrachtige werking. Het bevat een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt.

Waardevol snoeisel
Iedereen die vers taxussnoeisel heeft, wordt opgeroepen om dit groenafval donderdag, vrijdag of zaterdag te deponeren bij Hoveniers & Groencentrum Wenninkhof. Het gaat specifiek om de jonge scheuten van de Taxus baccata welke dit jaar gegroeid zijn. Het snoeisel moet schoon en zuiver, dus zonder bladeren, takjes, onkruid, en dergelijke. De Taxus baccata is te herkennen aan zijn naalden die in een V-vorm aan het takje staan, net een veertje van een vogel. Terwijl andere Taxus soorten de naalden rondom het takje hebben staan.

Op de locatie van Wenninkhof aan de Hoeninkstegge 5 in Winterswijk Meddo staan speciale zakken waar het snoeisel in kan. De inzameling is inmiddels gestart en loopt door tot medio eind augustus.


Amnesty bij Berenschot

WINTERSWIJK - Op zondag 1 juli is Amnesty op de Kunstmarkt bij Berenschot Watermolen. De Winterswijkse afdeling van Amnesty vraagt dan aandacht voor de weinige mensen rechtenactivisten in de Verenigde Arabische Emiraten Ahmed Mansour.

Ahmed is eind mei vanwege zijn mensenrechtenactiviteiten tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Verder vraagt de afdeling aandacht voor de talrijke mensenrechtenactivisten in het Rusland van Poetin, die, omdat zij voor rechtvaardigheid opkomen, nogal eens voor jaren achter de tralies verdwijnen. Kijk door de waas van het wereldkampioenschap voetbal in Rusland, zoals dat nu gaande is, en kom op 1 juli naar de stand van Amnesty bij Watermolen Berenschot.