Uitzinnig blije meiden met links Theo Harbers, rechts Onno Spijkstra. Foto: Clemens Bielen
Uitzinnig blije meiden met links Theo Harbers, rechts Onno Spijkstra. Foto: Clemens Bielen Foto:

Bridgen bij Eendracht en Robber

WINTERSWIJK - Bridgeclub De Robber en Eendracht zetten de komende zomer samen de deuren van hun speellocaties wagenwijd open voor alle bridgers. Voor het eerst een leuke gelegenheid voor bridgers om kennis te maken met beide clubs.
                                
In Winterswijk zijn naar schatting enkele honderden bridgers en verschillende bridgeclubs actief. Op bijna elke doordeweekse avond wordt er wel ergens in een horecagelegenheid bridge gespeeld. En sommige bridgers uit Winterswijk spelen daarnaast ook nog bij verenigingen in Aalten of Groenlo. De Robber en bridgeclub Eendracht zijn de twee grootste en actiefste verenigingen in Winterswijk. De Robber heeft ruim 110 leden en is lid van de Nederlandse Bridge Bond (NBB). Via deze bond speelt de club mee in een landelijk competitiesysteem. Bridgeclub Eendracht heeft bijna 90 leden en speelt een eigen competitie volgens het 6-weken schema waarbij spelers elke 6 weken promoveren of degraderen.

Veel mensen bridgen onderling of in kleine groepjes thuis. 'Dit is een prachtige gelegenheid eens tegen andere mensen te spelen, nieuwe sociale contacten op te doen, speeltips te krijgen en voor ons als verenigingen een mooie gelegenheid potentiële nieuwe leden te leren kennen', aldus de secretaris van De Robber Egbert Moester. Bridgeclub Eendracht kent al jarenlang een ledenstop omdat in de speelzaal maar maximaal 84 personen kunnen spelen. Maar tijdens de zomermaanden is er genoeg plaats voor bridgers van buiten de vereniging om mee te spelen.

Bridgeclub Eendracht speelt op maandagmiddag in de zaal bij de Zonnebrinkkerk. Hier is de club naar toe verhuisd na de sluiting van zaal de Eendracht, waaraan de club haar naam heeft ontleend. Deelnemers betalen een bijdrage van drie euro per paar. Opgave in de zaal van de Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61, uiterlijk tot 13.45 uur. Het spelen begint om 14.00 uur. De Robber speelt wekelijks op dinsdagavond, met uitzondering van 14 augustus, waarop de club haar eigen jaarlijkse kroegendrive speelt. Deelnemers aan zomerbridge betalen ook hier een bijdrage van drie euro per paar. Opgave kan gewoon in de zaal van Nijenhuis, Houtladingstraat 6, uiterlijk tot 19.15 uur. Het spelen begint om 19.30 uur.

In september start bij voldoende belangstelling weer een bridgecursus voor beginners. De cursus wordt gegeven door Winnie Laemen, gediplomeerd bridgedocente. In 12 avonden legt zij de beginselen van het spel uit, terwijl er ook al ruimte is om onderling het bridgen uit te proberen. Meer info: 06-51093155 of secretaris@derobber.nl.


Avanti Meisjes C 1 kampioen

WINTERSWIJK- Bij de WMHC Avanti spelen 22 teams. Eén team kon aan het eind van het seizoen als kampioen worden gehuldigd: Meisjes C1, heel bijzonder, want het hechte team bleef zonder enig puntverlies. En dat terwijl de oefenwedstrijd tegen een Duits team dik werd verloren!

"We worden dit jaar kampioen", had Onno Spijkstra aan het begin van het seizoen al gezegd. Aanvankelijk 'Wishful thinking', maar gaandeweg kwam er een vast geloof in deze uitspraak.

Onder leiding van trainer John Haenen werd aan techniek en conditie geschaafd en de beide coaches Theo Harbers en Onno Spijkstra konden tijdens de wedstrijden hun enthousiasme en aanwijzingen goed overbrengen naar de meiden in het veld. De concurrentie werd vaak met grote cijfers verslagen.

Vooraf aan de ledenvergadering werd het team gehuldigd met een erehaag; aanvoerster 'Suus' mocht op een tafel gaan staan met een fles kinderchampagne, de rest laat zich raden. Maar het meest zal toch het ijs bij Talamini in de smaak zijn gevallen!


Jeugd op kop bij Zomerschaak

WINTERSWIJK - De jeugdspelers Thiemen Dekker en Lauri Maris begonnen beiden met twee overwinningen en staan daarmee met 100 procent op kop bij Zomerschaak. In de A-groep is Klaudio Kolakovic koploper met 83 procent. Gerard Harbers en Walter Schmeing volgen met 75 procent. In de C-groep leidt Jan Eckhardt de dans met 42 procent. Er volgen nog vier dinsdagen met Zomerschaak, telkens vanaf 19.30 uur bij grandcafé Willinks. Iedereen kan meedoen, ook huisschakers. Vooraf aanmelden is niet nodig.


Foto: PR