Op de rotonde bij de Groenloseweg is een kunstwerk geplaatst. Foto: PR
Op de rotonde bij de Groenloseweg is een kunstwerk geplaatst. Foto: PR

De Uitdaging helpt en reikt de helpende hand

WINTERSWIJK - Een overzicht van de lopende projecten.

Skopein Wivoc kwam onlangs met het verzoek om op zoek te gaan naar een grote accu voor hun corsowagen. De via Facebook geplaatste oproep kreeg bijzonder veel respons. Inmiddels kan er gemeld worden, dat door bemiddeling van de Winterswijkse Uitdaging, de accu gevonden is en Skopein Wivoc ook dit jaar weer aan het corso deel kan nemen.

In ons bericht van vorige week is een hinderlijke fout geslopen. Men is op zoek naar iemand die een, aan de rolstoel gebonden, mevrouw gezelschap wil houden op het moment dat haar partner naar de kaartclub gaat. De vrijwilliger dient wel mobiel te zijn omdat het echtpaar even buiten Winterswijk woont.

De KWF kankerbestrijding organiseert volgend jaar in het weekend van zes en zeven juli de Samenloop voor Hoop. Deze 24-uurs actie werd inmiddels al op diverse plaatsen in Nederland georganiseerd. Dit jaar dan ook een Winterswijkse versie. Voor dit evenement is men op zoek naar vrijwilligers en natuurlijk sponsoren. Binnenkort komt men met meer nieuws naar buiten.

Nationale Ouderendag op 5 oktober. Ouderen kunnen voor die dag een wens doen. Zo maakten vorig jaar een tweetal inwoners een rondvlucht boven Winterswijk. Heeft men een wens, kan men een wenskaart aanvragen bij de Winterswijkse Uitdaging.

Netwerkcafé: samen met het ROZ organiseert de Winterswijkse Uitdaging op maandagavond 24 september, in het WUh een netwerkcafé. Tijdens dit netwerkcafé zullen een aantal workshops en presentaties georganiseerd worden. De onderwerpen zijn zodanig gekozen dat deze voor kleine ondernemers en zzp-ers van belang zijn. Men kan zich nu reeds bij de Winterswijkse Uitdaging aanmelden.
Voor ééndagniet hebben zich een aantal partijen verenigd. Dat zijn de Siza, Marga Klompe, de Politie en de Winterswijkse Uitdaging. Tijdens deze dag op 27 oktober wil men samen met de inwoners van Winterswijk onder andere inbrekers een halt toe roepen. Er is een een infoavond over inbraakpreventie georganiseerd. Hiervoor zijn ook inwoners (ook de jeugdigen), verenigingen, scholen, ondernemers en de gemeente uitgenodigd.

Rotonde Groenloseweg:
Het zal nog niet iedereen opgevallen zijn, maar de renovatie van de rotonde op de Groenloseweg is begonnen. Het kunstwerk, vier personen die elkaar de hand reiken, symboliseert het werk van de Winterswijkse Uitdaging. De Uitdaging heeft er haar beroep van gemaakt, verenigingen, stichtingen de hand te reiken en samen iets tot stand te brengen. In september gaan we het verder inrichten en beplanten omdat het momenteel erg droog is en een aantal planten nu niet verkrijgbaar zijn.

Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten kan men terecht bij de Winterswijkse Uitdaging in het WUh gebouw, Torenstraat 9. Of via onderstaand e-mailadres en telefoonnummer.


info@winterswijkseuitdaging.nl

0543 - 200026