Foto: PR
Foto: PR Foto:

Special Timp-Lympics

LIEVELDE - Na het prachtige, grootse evenement de Special Olympics in de Achterhoek van afgelopen weekend, wilde Zozijn De Timp in Lievelde niet achterblijven. De Timp, voor kinderen die zorg nodig hebben vanwege hun beperkingen en ontwikkelingsproblemen, organiseerde woensdag 13 juni een feestdag met bewegen, sport en spel. Ze noemden het de Special Timp-Lympics. Voor álle kinderen, ook de kinderen die ernstig meervoudig beperkt zijn. Het was een geweldige dag voor de kinderen, samen met hun ouders, opa's en oma's, vrijwilligers en medewerkers.

Voelen, klimmen en klauteren
's Ochtends was er een programma met samen spelen met bewegen, volgens Sherborne. Dit is een methode die helpt om via bewegingsspelletjes het contact tussen het kind en de ouder of verzorger te verbeteren. Ook konden de kinderen allerlei voel-, en klim- en klauterspelletjes doen. Zo was er een pad uitgezet met allerlei voel-ervaringen aan de voeten. Paardrijden kon ook, daar stonden ze voor in de rij. Aan het eind van de ochtend kregen alle kinderen een echte medaille, en dat was dik verdiend. Ook de wethouder Jeugd van de gemeente Oost Gelre, Jos Hoenderboom, deed volop mee met het ochtendprogramma en dat ging hem goed af.

Sport, spel en hindernissenbaan
's Middag waren ook alle ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes uitgenodigd. Het weer zat gelukkig mee. Buiten kon iedereen genieten van allerlei sport- en spelactiviteiten en binnen kon je een hindernissenbaan afleggen, die sommige opa's en oma's heel wat krakende botten bezorgde. Inmiddels was iedereen flink moe en wandelde in optocht, als een echte vlaggenparade, naar de Antoniusschool.

Theater van Peer-Tof
Speciaal voor deze dag had theatergroep Peer-Tof een voorstelling gemaakt, die helemaal aansloot bij deze mooie dag. Aan het eind van de dag werden er nog meer medailles uitgedeeld en vertrok iedereen met een goody-bag.

Bewegen geeft plezier, hoe jong, oud, fit, krakkemikkig, of beperkt je ook bent!