Gerrit Huiskamp met de KWPN paarden Ferro en Hallie voor een Barouche uit 1895
Gerrit Huiskamp met de KWPN paarden Ferro en Hallie voor een Barouche uit 1895 Daniëlle Carrière

Emotioneel moment tijdens uitreiking wisselbeker aan Gerrit Huiskamp

WINTERSWIJK - Aan het einde van de door Menvereniging Winterswijk georganiseerde rit van een negental authentieke rijtuigen afgelopen zondag, kreeg Gerrit Huiskamp de wisselbeker voor het schoonste geheel uitgereikt. Een emotioneel moment, want de trofee werd ter beschikking gesteld door Riek en de onlangs overleden Henk ten Pas. Riek ten Pas klom bij noaber en goede vriend Gerrit Huiskamp op het rijtuig voor de ereronde.

Huiskamp, lid van de organiserende vereniging, had voor de rit zijn KWPN paarden Ferro en Hallie en zijn Barouche uit 1895 flink opgepoetst. Hij en zijn passagiers droegen ook mooie, passende kleding. De juryleden, burgemeester Joris Bengevoord, Gabriëlle Broeze en Gerda Kruisselbrink plaatsten hem op nummer 1.

Tweede werd clubgenoot Hans Lobeek die zijn zwarte Gelderse merries Olinda en Nerona voor eveneens een eind negentiende eeuw gebouwde Barouche had gespannen. Deze Barouche in 2010 nog gerestaureerd.

De derde plaats was voor Johan Vaags met de zelfgefokte Haflinger Wilske van de Wiecheringsweide gespannen voor een Victoria uit 1904 van Frans Kersten.

De rit werd door verschillende fotografen vastgelegd en de albums worden zoveel mogelijk op de website en Facebookpagina van Menvereniging Winterswijk gedeeld. Onder de foto’s ook een stel prachtige foto’s van Ron Rensink die de emotionele uitreiking van de wisselbeker kiekte.

Gerrit Huiskamp met de KWPN paarden Ferro en Hallie voor een Barouche uit 1895. Foto: Daniëlle Carrière