Onderdeel van de route is een vijver, waar men even kan ronddobberen op een vlot. Foto: PR
Onderdeel van de route is een vijver, waar men even kan ronddobberen op een vlot. Foto: PR Foto:

Blote voetenpad in Kotten open

KOTTEN - Vanaf 1 juni is het blote voetenpad in Kotten opengesteld voor publiek. Met een financiele bijdrage van de gemeente Winterswijk is het pad aangelegd door stichting Aarde-Werk 'de Stegge'.

Het leidt over het twee hectare grote terrein van boerderij de Stegge en geeft een mooi beeld van het Winterswijkse cultuurlandschap. Onderweg staan diverse fraai geïllustreerde borden die informeren over geriefbosjes, hakhoutbosjes en steilranden zoals die jarenlang in dit gebied door de boeren zijn aangelegd. Onderweg is te zien hoe deze landschapselementen gevormd en in stand worden gehouden. Ook een levende elzenhaag maakt deel uit van de route. De tocht voert over verschillende soorten begroeiing die een aangename prikkeling vormen voor de voeten: gras, mos, riet, maar ook houtsnippers, takjes, boomstammen, zand, leem en water. Bij de poel kan men wat dobberen op een vlot. In de wilgentipi's, gemaakt van levende wilgentenen, kunnen wandelaars even rust nemen met uitzicht op het water. Vanuit de boomhut is het hele terrein mooi te overzien. De route voert langs de es waar tussen de fruitbomen twee Dexter koeien grazen om de bodemkwaliteit te verbeteren. Zij maken deel uit van het permacultuursysteem waarin alles in kringlopen is ontworpen. Een deel van de route voert door de moestuin en een ander deel door het eerste voedselbos dat in 2009 is aangelegd. Het pad is in ongeveer een uur te lopen, afhankelijk van de tijd die men neemt om de verschillende ladnschapselementen te bekijken. Kosten: 5 euro per persoon, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen de helft. Het pad is wekelijks geopend op woensdag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. Kleine groepen kunnen apart een afspraak maken.


aarde-werkdestegge.nl

tel. 06-48355663


Obbink Mannenavond wederom succesvol

LICHTENVOORDE - Op vrijdag 25 mei was de jaarlijkse Mannenavond bij Obbink in Lichtenvoorde. Bier, BBQ en de nieuwste innovaties op gebied van consumentenelektronica, daar draaide het allemaal om. Een avondvullend programma met meer dan twintig demonstraties, variërend van de nieuwste fitnessarmbanden tot een volledig spraakgestuurde woonkamer. Mannen die het leuk vinden om volledig op de hoogte te blijven van de nieuwste vinden, mogen de Mannenavond eigenlijk niet missen. En voor wie de Mannenavond toch heeft gemist, is er nog een troost: volgend jaar is er weer een Mannenavond. En bovendien: de Megastore van Obbink biedt ook nu, na de Mannenavond, nog 1200 m2 beleving.


Zangavond bij Boogie Woogie

WINTERSWIJK - Op vrijdag 8 juni vindt er een zangavond plaats in de balletzaal van Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2 te Winterswijk. De avond is van 19.30 uur tot 21.30 uur en wordt verzorgd door zangleerlingen van zangdocente Annette Weterings. De begeleiding is in handen van pianist Jorrick Simmes. De zangavond is een jaarlijks gebeuren, waarin de leerlingen elkaar en hun publiek kennis laten maken met hun vaardigheden. Zij voorzien hun optreden, bestaande uit duetten, liederen en aria's, zelf van een toelichting.

Annette Weterings is sinds 1994 verbonden aan Boogie Woogie cultuurcentrum. Zij geeft individuele zanglessen, lessen in ensemble zingen, workshops Natuurlijk zingen! en openbare coaching op het gebied van interpretatie en presentatie. Jorrick Simmes studeert piano aan het Conservatorium van Zwolle.

De zangavond is gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom.


Wandeling door Wooldse Veen

WINTERSWIJK/WOOLD - Op zondag 10 juni kan de liefhebber mee met een prachtige zondagochtendwandeling door het Wooldse Veen bij Winterswijk. Onderweg genieten van de rust en de bijzondere planten, die op dit moment te bewonderen zijn. De wandeling begint om 9.30 uur en duurt 1,5 uur. De kosten bedragen vijf euro voor leden van Natuurmonumenten en acht euro voor niet-leden (kinderen lid vier euro, kinderen niet-lid zeven euro). Tickets zijn alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Levend hoogveen
De wandeling biedt gelegenheid om kennis te maken met één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland, met de afwisseling van hoogveen, heide en moerasbos, en met de bewoners van al die verschillende stukjes natuur, en de zeldzame planten die er groeien.

Vleesetende planten
Op dit moment laat de lavendelheide zich al bloeiend van zijn beste kant zien. Ook het vleesetende plantje zonnedauw is te bewonderen. Dit plantje 'vangt' met kleverige vloeistof, die als dauwdruppeltjes op de bladeren ligt, kleine insecten om ze vervolgens te verteren als lekker hapje. De witte pluizebollen van het veenpluis en eenarig wollegras bewegen sierlijk bij ieder zuchtje wind.