Colubris Recreatief Voetbaltoernooi

WINTERSWIJK - FC Winterswijk organiseert dit jaar, voor de 38ste keer in successie, het recreatieve voetbaltoernooi voor buurtteams, cafés, bedrijven, jongerenclubs en families.

Er wordt gespeeld in vier categorieën. De categorieën Recreatief, Overige en de Dames spelen een hele competitie, verdeeld over twee avonden. In de afdeling bedrijven, spelen beide poules een halve competitie verdeeld over twee avonden. Op de finale-avond spelen de nummers 1, 2 en 3 in de poule, de kruisfinale om plek 1 en 2, 3 en 4 en 5 en 6.De voorrondes worden gespeeld op woensdag 13 en donderdag 14 juni.
De finales zijn op woensdag 20 en donderdag 21 juni. Na afloop van de finales wordt het weer een gezellig feest in de kantine met DJ Your Generation.
De deelnemers in 2018 zijn: Bij de bedrijven: Colubris; WAM & van Duren; Frontis; Beatrix ZKH; Verhaegh; Grijsen; L. Scholten; Origineel Onderweg; Obelink; Sjoerd Frielink; Jumbo Supermarkten.
Bij de categorie Recreatief: De Lichtenvoorde; FC Klephoorn; GGNet; Fam. Stojanovic; Bijzonder Gewoon.
Bij de dames: Elbekurkie; Plus Bruggers; Liefmans; Beatrix ZKH.
Bij Overig: FC 36-36; Veldsterren; De Ballende Blagen; Elbekurkie; Wapiganaji.
Dit ongetwijfeld gezellige toernooi wordt gespeeld op sportpark Jaspers. De wedstrijden beginnen iedere avond om 19.00 uur.


Dammers sluiten seizoen af met toernooitje

WINTERSWIJK - Op woensdag 30 mei sloten de Winterswijkse dammers het damseizoen af met een klein damtoernooitje. John van Laarhoven kwam hier als sterkst voor de dag.

Omdat de winnaars van de diverse competities al duidelijk waren, werd de laatste damclubavond afgesloten met een klein toernooitje van vijf speelronden, met een bedenktijd per speler van 10 minuten plus 10 seconden per zet.
Het was een recreatief toernooitje, maar stiekem werd er toch nog fanatiek gedamd. John van Laarhoven kwam hier als winnaar uit de strijd. Hij kwam goed uit de startblokken met drie overwinningen. Hierna speelde hij gelijk en hij verloor zijn laatste partij. Dit bleek echter voldoende voor de overwinning. Hij kwam weliswaar op gelijke hoogte met Theo Stoverinck en BijHillen-cup winnaar Wim Sonderen, maar had betere tegenstanders getroffen. Verder opvallend om te benoemen was dat meervoudig clubkampioen, Erik ten Hagen, met twee nederlagen in de middenmoot eindigde.
Doordat er niet meer gespeeld werd, was de volledige eindstand van de ratingcompetitie ook bekend. Deze competitie zegt iets of iemand gedurende het seizoen meer / minder punten heeft behaald dan verwacht ten opzichte van zijn eigen ratingwaarde. Gerwin Doornink heeft gedurende dit seizoen 12,18 punten meer behaald dan vooraf verwacht en kwam daarmee als overduidelijke winnaar uit te strijd. Voor volgend seizoen zal het voor hem een stuk moeilijker worden om zijn titel te verdedigen, omdat zijn ratingwaarde nu flink is gestegen.
Woensdag 29 augustus zal WDV het nieuwe damseizoen, traditioneel, aanvangen met de damsimultaan tegen de clubkampioen. Waarbij gastspelers ook van harte welkom zijn.