Jumbo houdt spaaractie voor Schott-Zwiesel-glazen

WINTERSWIJK - Klanten van Jumbo kunnen vanaf deze week tot en met 28 augustus sparen voor glazen van het gerenommeerde, 145 jaar oude merk Schott Zwiesel. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangt de klant een spaarzegel. Met een volle spaarkaart en een bijbetaling van 3,99 of 4,99 euro kunnen klanten een set van twee glazen met een adviesprijs van gemiddeld 17 euro aanschaffen. Het assortiment bestaat uit wijn-, water-, longdrink-, gin tonic- en bierglazen. De glazen van Schott Zwiesel worden al meer dan een eeuw gebruikt in restaurants en hotels in meer dan 120 landen. De glazen zijn gemaakt van het door de onderneming zelf uitgevonden en gepatenteerde TritanĀ® kristalglas. Hierdoor zijn ze tot 40% breukbestendiger dan andere glazen en mogen ze gewoon in de vaatwasser. De glazen bevatten geen barium en lood en zijn daardoor ook milieuvriendelijker dan normaal glas. De glazen bevatten titaanoxide in plaats van lood en maken het klassieke vrolijke 'ping'-geluid bij het proosten.


Achterhoeks Fanfare Orkest in theater De Storm

WINTERSWIJK - Zaterdag 9 juni geeft het Achterhoeks Fanfare Orkest een concert in Theater de Storm. Binnen het thema van Wereld Muziek Concours tot Zwarte Cross hebben jonge componisten bijpassende muziekwerken geschreven. In samenwerking met de Beltrumse zanggroep Fif-teen en de songwriters die hebben deelgenomen aan een workshop vanuit Together on Stage en Spot Jongerenwerk wordt er een avondvullend programma gepresenteerd. De creativiteit en het innovatieve karakter van dit project hebben geleid tot een nominatie van de landelijke muziekkoepel voor de KNMO-award 2018.

De deuren van Theater de Storm zijn op 9 juni geopend vanaf 19.00 uur, waar het Erfgoedcentrum en het Poparchief Achterhoek Liemers het publiek alvast een impressie van de Winterswijkse muziekgeschiedenis geven. Het concert begint vervolgens om 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via het theater en kosten in de voorverkoop tien euro en aan de deur 12,50 euro.


Streekboeken centraal op boekenmarkt

BREDEVOORT - De derde zondag boekenmarkt in Bredevoort staat weer voor de deur. Op zondag 17 juni is er in het bijzonder aandacht voor streekboeken. Dit jaar vieren we namelijk het 350-jarig bestaan van de Achterhoek. Naast het eigen gevarieerde aanbod aan boeken zoomen de boekhandelaren in het bijzonder in op boeken over de streek. De boekenmarkt vindt sinds dit jaar plaats op het buitenterrein van de Koppelkerk. Direct gelegen aan de Boekenstad-parkeerplaatsen aan de Winterswijksestraat in Bredevoort. In de Koppelkerk is de expositie De geheime schetsboeken van Hendrickje Stoffels van de Bocholtse kunstenaar Philipp Pohl te bezichtigen. Toegang voor zowel boekenmarkt als expositie is vrij. De markt is van 11.00 tot 17.00 uur.


Uniek jazz-concert in Boogie Woogie

WINTERSWIJK - Op vrijdagavond 8 juni om 19:30 uur begint in de concertzaal van Boogiewoogie een uniek samenwerkingsconcert plaats, waarin Boogie Woogie en de vereniging Jazzewind de muzikale handen ineenslaan. Er zullen verschillende jazzstijlen ten gehore worden gebracht door drie verschillende ensembles.

Voor het voetlicht verschijnen: JW Copple Club (bebop) onder leiding van Bert Weevers, The Jazz Jump Six (dixieland/oude stijl) onder leiding van Peter van Ooik en De Big Band van Boogie Woogie (swing tijdperk) onder leiding van Harry ten Brinke. Beide eerst genoemde ensembles zullen ook optreden in combinatie met de Big Band.

Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis; bij de uitgang wordt een vrije gift op prijs gesteld.


Taste Live luidt het seizoen uit met According to Mary

GROENLO - Op 9 juni sluit Taste het muziekseizoen 2017-2018 af. Omdat de beide eigenaren van Rockcafe Taste zelf altijd staan te popelen ("zo zijn muzikanten nu eenmaal") het podium op te gaan als er weer een "retegoeie band" op het podium staat, sluiten ze ieder seizoen met hun eigen band af.

According to Mary is een band met muzikanten uit bands als Pebbles and the BamBams, R U Ready, The Rock and Roll Junkies en Mellow, die onder de bezielende power van frontvrouw 'Mary' Marion van Wijk, de lekkerste rockcovers eruit knallen. According to Mary staat voor een avond meegalmen met bekendere rocknummers als Rocking in the Free World, Proud Mary, Whiskey in the Jar, Me and Bobby Mcgee, en vele andere. Ook de nederrock wordt niet geschuwd. Denk hierbij aan nummers van The Scene, De Dijk, Polle Eduard en Van Dik Hout. De muzikanten staan met According to Mary al meer dan twintig jaar op het Oerolfestival (Terschelling), dus aan ervaring geen gebrek. De aanvang is 22.00 uur en de entree is als altijd vrij.