Onder andere een schildergroep ontmoet elkaar in het WUh. Foto: PR
Onder andere een schildergroep ontmoet elkaar in het WUh. Foto: PR Foto:

Het WUh: zoveel meer dan Vrijwilligerspunt

WINTERSWIJK - Het WUh, de zetel van onder andere de Winterswijkse Uitdaging, biedt meer dan alleen een plek waar dertien maatschappelijke organisaties onderdak hebben gevonden. Het is ook een ontmoetingsplek voor inwoners van Winterswijk. Tegen een geringe onkostenvergoeding kan elke club/stichting een goed geoutilleerde vergaderplek gebruiken. Er zijn ruimtes van twee tot en met vijftig personen. Eén keer per maand wordt er door de buurttafel samen gegeten. De eerstvolgende keer is dat dinsdag 12 juni. Dan bereidt de sociaalste onderneming van Winterswijk, Harm Wassink, tegen een geringe vergoeding een maaltijd. Aanmelden hiervoor kan men zich bij Riky Waamelink. Riky is te bereiken op telefoonnummer 0543-522209.

Op de maandagmiddag kan met in het WUh terecht voor de schildersclub. Samen wordt er dan vanaf 14.00 uur geschilderd, waarbij de nadruk op samen ligt. Men leert van elkaar en men geeft elkaar aanwijzingen en daar waar nodig helpt men elkaar.

Op de dinsdagmiddag is er de fotoclub. De fotoclub staat onder de bezielende leiding van de Irakese portretfotograaf Rehaab Alkhazraij. Rehaab heeft zich gespecialiseerd in portretfotografie. Rehaab maakte zijn eerste foto's met zijn mobiele telefoon. Toen hij zeven jaar geleden uit Irak en uiteindelijk naar Nederland vluchtte, diende het fotograferen ter afleiding in het AZC. Zijn eerste fotocamera kocht hij pas toen hij vijf jaar geleden met zijn gezin in Winterswijk kwam wonen. Zijn focus verplaatste zich van natuurfotografie naar portretten. Wil men zelf een betere fotograaf worden, kom dinsdags vanaf 14.00 uur naar het Wuh, daar leert Rehaab hoe men een betere fotograaf kan worden.

Ook op de donderdagmiddag bruist het WUh. Om 13.30 uur verzamelt zich de fietsclub voor een fietstocht van ongeveer twee uur. Eén week ervoor heeft men iemand aangewezen die de route bepaalt, die route wordt dan de volgende donderdag gefietst. Hier staat de gezelligheid voorop. Samen op een leuke manier leert men onbekende routes kennen. Vooraf drinkt men een kopje koffie. Na afloop praat men in het WUh nog even gezellig bij.
Om 14.00 uur begint dan de handwerkclub. Ook hier is het gezellig samen zijn en het samen dingen doen het belangrijkste. Men leert van de specialiteiten van de ander. Dit geldt dan voor alle soorten handwerk. Het gaat van breien tot haken, maar ook het beschilderen van stenen behoort tot de mogelijkheden. Het beschilderen van stenen doet men donderdag 7 juni voor de eerste keer. Het is de bedoeling dat men zijn eigen steen meeneemt. Het is niet moeilijk; iedereen kan mee doen.

Eveneens om 14.00 uur begint de spelletjesclub. Onderling wordt bepaalt welk spelletje er die middag gespeeld wordt.
Voor al deze activiteiten hoeft men zich niet in te schrijven. Wel wordt er een kleine onkostenvergoeding van twee euro voor de koffie en of thee gevraagd.
Mochten er mensen zijn die ook graag iets leuks willen, loop binnen bij het WUh aan de Torenstraat nr 9. Vraag naar Ria of Harrie, zij zorgen dat er plekje vrijgemaakt wordt en men kan beginnen. Beide zijn te bereiken onder telefoonnummer 0543 200026. Per mail is men bereikbaar via info@vpwinterswijk.nl.


Museum Villa Mondriaan op Mañana Mañana bij Kasteel Vorden

VORDEN/WINTERSWIJK - Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 juni is museum Villa Mondriaan te vinden op festival Mañana Mañana, dat plaatsvindt op het terrein rondom Kasteel Vorden. Het hele weekend kunnen bezoekers in de Mondriana Mondriana-area terecht voor allerlei creatieve workshops.

Mañana Mañana, het kleine broertje van de Zwarte Cross, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gezellige festivals van Nederland. Het festival zorgt niet alleen voor muzikale acts als The Brahms, Birth of Joy en The Heinoos, maar biedt een volledig weekendprogramma voor jong en oud. Hierbij zijn creatieve workshops, colleges, theatervoorstellingen en allerlei andere verrassende activiteiten niet meer weg te denken uit de line-up. Mañana Mañana zet de Achterhoek met zijn mooie landschap en alles wat het te bieden heeft nog meer op de kaart.

Zo staat museum Villa Mondriaan dit jaar ook op Mañana Mañana, om het verhaal van Piet Mondriaan en zijn leven in de Achterhoek te vertellen aan de bezoekers. Het hele weekend kunnen zij voor diverse activiteiten terecht in de speciale Mondriana Mondriana-area. Hier worden bijvoorbeeld elke dag colleges gegeven over het Achterhoekse leven van Piet Mondriaan door museumdirecteur Judith Kadee. Daarnaast kan iedereen langskomen om een deel van de Victory Boogie Woogie, het laatste en meest bekende schilderij van Mondriaan, te schilderen. Verder zijn er diverse workshops waarbij bezoekers hun eigen linnen Mondriaan-tas kunnen beschilderen en onder begeleiding van kunstenaar Vic Hulshof leren bezoekers Kasteel Vorden op zijn Mondriaans te schilderen. De Mondriana Mondriana-area is elke dag tussen 11:00 uur en 18:00 uur geopend voor jong en oud.
De Mondriana Mondriana-area wordt mede mogelijk gemaakt door HEMA Winterswijk.


www.mananamanana.eu