Jeffrey voor de blauwe Ford Mustang. Foto: familie Plekenpol
Jeffrey voor de blauwe Ford Mustang. Foto: familie Plekenpol Foto:

Jeffrey met bijzondere auto naar gala

AALTEN/WINTERSWIJK - Jeffrey Mulder was één van de leerlingen die woensdag deelnam aan het gala van Schaersvoorde in Aalten. Hij werd door zijn opa Hans Plekenpol met een wel heel bijzondere auto naar het gala gebracht: een Ford Mustang Flashback uit 1965, zover bekend is dat het enige exemplaar van deze auto in Nederland. Het contact tussen Jeffrey en zijn opa Hans Plekenpol is erg hecht en ze ondernemen veel samen. Jeffrey is gedurende zijn schooljaren vaak door zijn opa weggebracht en opgehaald. Zo is de opa van Jeffrey een ware beroemdheid geworden op Schaersvoorde. Iedereen kende de opa met de rode Jetta en als het nodig was, nam hij ook klasgenoten en vrienden mee naar Winterswijk. Om deze periode op een bijzondere manier af te sluiten heeft de moeder van Jeffrey, Angelique, deze bijzondere auto geregeld. Geheel in stijl is Jeffrey door zijn opa Hans Plekenpol en zijn zusje Lindsey weggebracht naar het gala. Hiermee eindigt voor beiden een bijzondere en speciale periode.


Omroep Gelderland brengt de zomer naar Miste

MISTE - Omroep Gelderland komt op 6 augustus een gehele dag naar Miste voor het programma Zomer in Gelderland. Miste is de derde buurtschap die meedoet aan het jaarlijkse programma, Kotten en Meddo gingen hen de afgelopen jaren voor. Het betreft een interactief programma waar naast enkele spellen ook samenwerking en saamhorigheid centraal staat. De opdrachten zijn van te voren niet bekend en krijgt de groep 6 augustus te horen. Dat maakt het allemaal nog leuker. De locatie waar de gehele dag TV en Radio Gelderland aanwezig is, is het weiland tegenover Restaurant de Schoppe aan de Meenkmolenweg.

In de aanloop naar de zomer gaat Omroep Gelderland de plaatsen die meedoen aan het programma voorstellen. Miste is op zondag 17 juni aan de beurt. Afgelopen weken is TV Gelderland twee dagen in Miste geweest om de mooie buurtschap te filmen. Wat zijn de hoogtepunten van Miste, wat was er belangrijk in de geschiedenis, wat voor mensen wonen er en waarom doen ze mee aan Zomer in Gelderland? Dat is allemaal te zien op 17 juni om 18.20 uur. Daarna wordt deze uitzending elk uur herhaald.
Stemmen kan op die zondagavond al. Tot 00.00 uur heeft men de tijd om op Miste te stemmen. Ga daarvoor naar de app van Omroep Gelderland (of download die app als u die nog niet heeft) en klik op het zonnetje. De rest wijst zich vanzelf. Dit levert Miste ook punten op.
Het is ook belangrijk op 6 augustus dat er heel veel publiek aanwezig is. Daarom is iedereen welkom tijdens de uitzending. Hoe meer publiek, hoe meer punten Miste kan krijgen. Het Misterse team strijdt om zo veel mogelijk punten en dus ook zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een doel waarvan de hele Misterse gemeenschap profiteert. Dat team bestaat uit coach Anke de Roos, Robert Woordes, Henk Berenschot, Wim de Roos, Marjanne Lensink , Monique Pampiermole, Gerwin Doornink, Frank Leemkuil, Vlok van Harten en Herbert Oonk. Daarnaast zijn ook vanaf het begin Edwin Nijenhuis, Ria Kruisselbrink, Anja Bomers en Agnetha Wechgelaer erbij betrokken om alles in goede banen te leiden.


ISA Fashion opent op zaterdag 9 juni

WINTERSWIJK - Yolanda Klaver (49) uit Lochem, begint na elf jaar bij een autobedrijf In Lochem te hebben gewerkt, met haar dochter Isa Klaver (18) een zaak in damesmode. De winkel aan de Wooldstraat 41 in Winterswijk heet Isa Fashion.

Yolanda vertelt: "Isa heeft als weekendhulp al vier jaar in een kledingzaak in Winterswijk gewerkt, vandaar de keuze voor Winterswijk, wij komen zelf namelijk uit Lochem. Ons team wordt versterkt door twee Winterswijkse dames, Hetty (46) en Lisa (21). We zullen kleding verkopen voor vrouwen vanaf 18 jaar tot... Vul zelf maar in, want hoe hip kan een moeder of oma zijn?"

ISA Fashion voert merken als Helena Hart, Rebelz en C & S. Daarnaast zijn er bijouterie en mode-accessoires van Stras4you verkrijgbaar.

Op dit moment wordt de lege winkel geschilderd en ingericht door de meubelmaker. Yolanda en Isa: "We gaan voor een stoere uitstraling met steigerhout en steigerbuizen. Op zaterdag 9 juni gaan we open en is iedereen van harte welkom in onze winkel."