FC Trias Vrouwen 1 periodekampioen. Foto: FC Trias PR
FC Trias Vrouwen 1 periodekampioen. Foto: FC Trias PR

FC Trias Vrouwen 1 zijn
periodekampioen

WINTERSWIJK - Door een knap 1-1 gelijkspel in de laatste competitiewedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst SV Kunde uit Nijmegen werd het eerste vrouwenteam van FC Trias periodekampioen en bereikte daardoor voor het tweede jaar achtereen de nacompetitie in de strijd om een plaats in de eerste klasse. Het team kan zich gaan opmaken voor het toetje. Op 3 juni speelde de brigade van trainer Henk Becks in Zuidwest Brabant tegen VV Schuif de eerste wedstrijd. Bij het ter perse gaan van deze krant was de uitslag nog niet bekend. Er wordt gespeeld volgens het knockout-systeem, winst is noodzakelijk om door te gaan. Bij een overwinning volgt een week later een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het duel Varsseveld-Heesch.

Voor aanvang van het seizoen waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. Door het vertrek van een aantal basiskrachten werd trainer Henk Becks gedwongen een aantal jonge speelsters in te passen. Het periodekampioenschap dat nu is behaald is een prestatie van formaat.

In de laatste competitiewedstrijd tegen SV Kunde was van kwaliteitsverschil geen sprake. Een overwinning tegen de nummer twee behoorde tot de mogelijkheden. De 0-1 achterstand bij rust werd weggepoetst met een aanval uit het boekje. De bal werd van achteruit ingespeeld op Bo Rensink die vanaf het linker middenveld een paar passen naar binnen dribbelde en met een strakke dieptepass Yvana Roessink in de loop aanspeelde. Zij snelde langs haar tegenstander en schoof de bal beheerst in het doel (1-1).

Eens te meer bleek dat het team via samenspel en een goede inzet in staat is om een goed resultaat te behalen. De periodetitel is dan ook een mooie beloning.