Martijn ten Pas in het onderdeel dressuur op SMW Haaksbergen. Foto: Mirian Simmelink
Martijn ten Pas in het onderdeel dressuur op SMW Haaksbergen. Foto: Mirian Simmelink

Ten Pas, Broeze en Stronks winnen

Successen van Menvereniging Winterswijk

WINTERSWIJK/HAAKSBERGEN - Verschillende leden van Menvereniging Winterswijk kwamen afgelopen weekend aan de start op de Samengestelde Menwedstrijd in Haaksbergen. Martijn ten Pas, Jan Broeze en Daniël Stronks wonnen een rubriek en voor Matti Heideman, Niels Oonk en Freek Stronks was er een top 3-klassering.

In de rubriek pony tweespannen klasse M en Z in handicap behaalde Martijn ten Pas de eindwinst. De dressuur leverde hem de vierde plek op achter clubgenoot Matti Heideman. Na winst in de vaardigheid wist Ten Pas op zaterdag al naar de tweede plek op te klimmen. In de marathon op zondag gaf Ten Pas een beetje extra gas en vervolgens was de eindzege een feit.
“We hebben een topwedstrijd gehad in Haaksbergen”, zegt Ten Pas, die met een span bruine Welshpony’s ment. Erik Damkot was zijn groom (bakkenist). “De dressuur ging iets beter dan de vorige keer en in de vaardigheid hebben we alle ballen op de kegels laten liggen.”
Matti Heideman werd tweede in deze rubriek en Wilhelm Aarnink zesde.

Jan Broeze won bij de tweespannen paarden klasse L. Hij was in alle drie onderdelen de beste in zijn rubriek. Niels Oonk werd tweede in de rubriek pony tweespannen klasse L. Hij begon met een zesde plaats in dressuur en klom op na een foutloze marathon en de snelste tijd van alle klasse L-menners in die marathon.

De impulsrubriek kwam op naam van Daniël Stronks, na een overwinning in de vaardigheid en marathon. Zijn vader Freek Stronks werd derde en clubgenoot Raymond van de Vorle vierde. Gerrit Beskers stuurde zijn tweespan naar de zevende plek.