Marjon Aarnink met haar bordercollie Sky. Foto: PR
Marjon Aarnink met haar bordercollie Sky. Foto: PR Foto:

Marjon Aarnink en Sky naar WK Obedience

Vervolg van de voorpagina

WINTERSWIJK - Marjon Aarnink heeft zich met haar border collie Sky geplaatst voor het WK Obedience, dat dit jaar plaatsvindt in Ermelo.

"Op 29 mei vorig jaar haalde ze Obedience nul en een en op 18 juli Obedience twee. En in december kreeg ze tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in de RAI in Amsterdam haar Obedience drie. In de eindrangschikking van die wedstrijden werden we derde", aldus Aarnink, die vervolgens op advies van de bekende trainer Ellen van Dort probeerde zich voor het WK te kwalificeren. Want Van Dort vond dat Sky, hoewel de hond dus nog heel jong is, voldoende kwaliteiten had om zich te plaatsen voor de mondiale titelstrijd.

"Ik ken haar van wedstrijden. Toen Sky vijf maanden was, waren mijn man en ik op vakantie in Den Helder. Ze vroeg toen of ik bij haar in Schoorl wilde langskomen. Sindsdien ga ik regelmatig naar Schoorl om te trainen. Ellen hanteert een heel leuke manier van trainen, met veel veel spel, ballen en voer. Maar wel met de nodige spelregels."

Hoewel Van Dort dus alle vertrouwen in de kwaliteiten van Sky had, was het voor Aarnink en haar hond toch nog wel een beetje spannend. Want er stonden na de wedstrijd in de RAI in Amsterdam nog maar drie WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. En tijdens alle drie moest Aarnink een goed resultaat boeken. "Er werden in totaal zeven WK-kwalificatiewedstrijden gehouden, tijdens vier daarvan moest je goed lopen om je te plaatsen. Van dat totaal van zeven waren er voor die wedstrijd in de RAI al drie geweest. Dus ik moest tijdens de laatste drie wedstrijden goed presteren om me te plaatsen. Maar ik had geen last van zenuwen, ik dacht: 'Dat moet lukken'."

Haar vertrouwen in haar kwaliteiten en die van Sky was gerechtvaardigd. Want tijdens de wedstrijden in Velddriel en Utrecht eindigde ze met haar bordercollie telkens als tweede. En bij de afsluitende WK-kwalificatiewedstrijd in Rotterdam werd ze derde. Genoeg om zich voor de WK in Ermelo te kwalificeren.

Van dat evenement wil Aarnink vooral plezier hebben. "Ik ga alleen maar genieten", aldus Aarnink die zichzelf dan ook niet veel druk oplegt. "Want Sky is dus extreem jong. Een hond is pas stabiel als hij drie of vier is. Ellen zegt ook dat ik er lekker van moet gaan genieten. Natuurlijk ga ik er wel voor, maar dan wel in alle redelijkheid. Misschien dat we voor een grote verrassing kunnen zorgen, maar we gaan geen gekke dingen doen. Ik blijf tijdens het WK ook in Ermelo. Naar huis gaan om te trainen, is misschien wel beter voor de hond. Maar ik blijf in Ermelo, ook vanwege de gezelligheid."

En ze is ook niet van plan om in de aanloop naar het WK het aantal trainingsminuten te verhogen.

"Iedereen denkt dat ik hele dagen met Sky aan het trainen ben, maar ik train tien tot vijftien minuten per dag met hem. Dat is meer dan voldoende."


KNNV Libellen-excursie

WINTERSWIJK - Op zaterdagmorgen 2 juni houdt de afdeling Oost-Achterhoek van de KNNV, vereniging voor veldbiologie, een libellen-excursie. Het waarheen hangt af van het weer en de verdere ontwikkeling in het voorjaar. De excursie begint om 10.30 uur per fiets bij De Storm in Winterswijk, en eindigt circa 12.30 uur. De excursieleider is Rob Lanjouw (tel. 0543-522891).Libellen en juffers zijn echt de tekenen van de zomer. Maar om ze te zien is men wel sterk van het weer afhankelijk. Bij twijfel over het weer kunnen belangstellenden contact opnemen met Rob. Een verrekijker is wel handig.