Wim Sonderen verovert BijHillen-cup

WINTERSWIJK - Op de voorlaatste clubavond van het damseizoen stond de finale van de BijHillen-cup op het programma tussen Frank ten Hagen en Wim Sonderen. Vooraf was er niet echt een favoriet aan te wijzen, maar uiteindelijk wist Wim aan het langste eind te trekken.

Finale BijHillen-cup
In de finale van de BijHillen-cup tussen Frank ten Hagen en Wim Sonderen had Wim het voordeel van de lagere rating, waardoor Frank minimaal één schijf voor zou moeten eindigen om er met de titel vandoor te gaan. Zoals vaak het geval in finalewedstrijden, was ook deze finale nog weinig spectaculair, maar naarmate de partij vorderde ontstond toch nog een spannend gevecht. Frank leek eerst in het middenspel licht voordeel te hebben, maar verspeelde dit voordeel, waarna Wim het initiatief nam. Hij forceerde schijfwinst en brak eerder door naar dam waarna Frank de strijd staakte, waardoor Wim Sonderen de nieuwe winnaar is van de BijHillen-cup.

Ratingcompetitie
De overige partijen werden gespeeld voor de ratingcompetitie, waar vooral de eer nog op het spel stond.
John van Laarhoven hanteerde een risicovol speltype tegen Erik Oonk. John leek prima te staan, maar zag een mooie combinatie van Erik over het hoofd, waarmee hij schijfwinst forceerde. Dit speelde Erik vakkundig uit naar winst (0-2).
Theo Stoverinck kwam tegen Erik ten Hagen in verloren positie, nadat hij zich liet verrassen met een combinatie met doorbraak naar dam. Hij vocht zich nog terug door gebruik te maken van een meerslagzetje, maar remise zat er niet meer in voor Theo (0-2).
Augustin Saouadogo kreeg tegen Paul Hageman een sterker centrum in handen. Dit voordeel wist hij om te zetten in een overwinning (2-0).

Competitie
Eerder in de week speelden Zeeg Jongkoen en Wim Sonderen nog hun laatste competitiewedstrijd, deze eindigde in een remise (1-1). Voor de rangschikking had dit weinig gevolgen, beiden eindigen in de middenmoot.

Volgende week is de laatste clubavond van dit damseizoen.