Gelderse ouderen zingen mee met Cor Bakker & vrienden

REGIO - Zondag 3 juni organiseert Stichting Vier het leven een feestelijke matinee speciaal voor Gelderse ouderen in Het Musiater in Zevenaar. Cor Bakker, ambassadeur van Vier het Leven, en zijn vrienden verzorgen de voorstelling. Chansonnier Philippe Elan en zanger Gerard Alderliefste brengen de allermooiste, leukste en bekendste liedjes ten gehore van o.a. Jacques Brel, Wim Sonneveld, Drs P. en Ramses Shaffy. Dit alles wordt op onnavolgbare wijze begeleid en gepresenteerd door pianist Cor Bakker. Uiteraard wordt de zaal ook uitgenodigd om het zeer bekende repertoire mee te zingen.

Niet alleen het Musiater maar bijna alle Gelderse theaters worden regelmatig bezocht door Vier het Leven. Zodra ouderen (65+) een voorstelling reserveren via de stichting, wordt er gezorgd voor vervoer, een 1e rangs ticket, consumpties en begeleiding. In het theater staat een gereserveerde tafel klaar met koffie of thee en in de pauze of na de voorstelling staat er een drankje klaar. Na afloop brengen de vrijwilligers de deelnemers weer veilig naar huis.

Bij Vier het Leven geniet je samen met andere theaterliefhebbers van een voorstelling en het geregel van een uitje geef je uit handen aan mensen die het fijn vinden iets voor een ander te betekenen. In Gelderland is de stichting bijna in alle regio's actief. Elke regio heeft een eigen programma dat gratis en vrijblijvend is aan te vragen via www.4hetleven.nl of 035-5245156 (op werkdagen van 09:00 uur tot 18:00 uur).


IVN –activiteit: Kunst in de natuur

WINTERSWIJK - Op zondag 3 juni om 14.00 uur biedt het IVN Oost Achterhoek een nieuwe activiteit aan. Daarbij gaan de deelnemers op zoek naar schatten uit de natuur. En die worden verwerkt we tot iets moois.

Daarvoor zijn de deelnemers welkom bij Marion van Noord, Morgenzonweg 99 in Winterswijk. Daar is gelegenheid om binnen bezig te gaan in de werkplaats. In de tuin is van alles te zien en in de directe omgeving is een mooi bos waar allerlei dingen te vinden zijn. Het thema is: 'In de zomer is er veel te beleven!'

Deze IVN-activiteit is geschikt voor jong en oud. Er zullen doe-activiteiten worden aangeboden waaruit de deelnemers kunnen kiezen. De opdrachten zijn voor iedereen goed te doen.
Er is plek voor 20 deelnemers, dus is het belangrijk dat men zich aanmeldt. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Meedoen is gratis, er wordt een bijdrage gevraagd voor materiaal en consumptie.

Aanmelden of informatie vragen kan bij Marion, tel. 06-24199004.


Repair Café

WINTERSWIJK - Wat doe je met een lamp, stofzuiger, grasmaaimachine die het niet meer doet? Met een broek waar de rits van kapot is of een stoelpoot die los zit? Daarmee kan iedereen terecht op woensdag 6 juni in het Repair Café Winterswijk, bij kringloopcentrum Aktief aan het Handelscentrum in Winterswijk, van 13.30 tot 17.00 uur.

Elke eerste woensdagmiddag van de maand, dus ook op woensdag 6 juni staat er een team vrijwilligers klaar om samen met de eigenaar het mankement te verhelpen. De vrijwillige vakmensen van het Repair Café weten vaak raad. Mocht er een onderdeel ontbreken of kapot zijn, dan krijgt men een deskundig advies. Soms kan het onderdeel ergens besteld worden en kan men de volgende maand terugkomen om de reparatie alsnog uit te laten voeren. Ook is er de mogelijkheid dat men direct naar een winkel gaat in de buurt om het te vervangen onderdeel te kopen en kan de reparatie diezelfde middag uitgevoerd worden. Wie komt om iets te laten repareren, krijgt geen rekening, maar een gift is altijd welkom. Dat geld wordt gebruikt om zo nodig materiaal zoals als gereedschap aan te schaffen. Het Repair Café Winterswijk is op zoek naar nieuwe technische medewerkers en naar naaisters. Zij kunnen zich aanmelden in het Repair Café bij Kringloopcentrum Aktief.


Bijeenkomst voor naasten van mensen met autisme

REGIO - Op donderdag 14 juni vanaf 19.30 uur wordt in 't Brewinc, IJsselkade 13 in Doetinchem een bijeenkomst gehouden voor naasten van mensen met autisme: partners, ouders, broers en zussen, maar ook vrienden of buren. Deze avond wordt georganiseerd door GGNet, RondomAutisme en VIT-hulp bij mantelzorg. Toegang is gratis, evenals een kopje koffie of thee. Aanmelding vooraf is gewenst. Omgaan met autisme kan veel vergen van naasten. Met vallen en opstaan leer je met de beperkingen die autisme geeft, om te gaan. Onwetendheid en onbegrip in je omgeving maken dat niet makkelijker. Waar loop je tegen aan in de omgang? Hoe ga je om met eventueel onbegrip van de omgeving? Bovenstaande en andere zaken komen aan de orde tijdens deze bijeenkomst. Het onderwerp wordt ingeleid door medewerkers van VIT-hulp bij mantelzorg en GGNet. Vervolgens kan er in groepjes of individueel over doorgepraat worden, onder andere met ervaringsdeskundigen van Rondom Autisme. In de groepjes staan respectievelijk de thema's 'eigen balans' en 'omgaan met je gevoelens' centraal. Aanmelden kan via het formulier op www.rondomautisme.nl of mailen naar info@rondomautisme.nl. Men kan ook mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl of bellen met VIT tel. (0544) 82 00 00, op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur.