Havo-leerlingen van het examenjaar 1997-1998. Foto: PR
Havo-leerlingen van het examenjaar 1997-1998. Foto: PR Foto:

Reünie bij zilveren Schaersvoorde

AALTEN – Het christelijk college Schaersvoorde (CCS) bestaat dit jaar 25 jaar. Dit mooie feit wordt het hele jaar door gevierd met allerlei activiteiten. Het zwaartepunt van het jubileumjaar is in oktober, op zaterdag 6 oktober wordt een grote reünie gehouden op locatie Stationsplein en op de Markt in Aalten.

Door Karin Stronks

Op 1 augustus bestaat scholengemeenschap Schaersvoorde 25 jaar. Er zijn allerlei activiteiten in voorbereiding om daar aandacht aan te besteden. In dag- en weekbladen, via de website van Schaersvoorde en op social media wordt eenieder van de jubileumactiviteiten op de hoogte gehouden. Bij zo'n mooie mijlpaal hoort natuurlijk ook een reünie, deze wordt gehouden op zaterdag 6 oktober van 13.00 uur tot ongeveer 20.00 uur. Eerst op locatie Stationsplein, daarna op de Markt in Aalten. De reünie is bedoeld voor leerlingen en collega's die na 1 augustus 1993 Schaersvoorde hebben verlaten.
De jubileumcommissie probeert zoveel mogelijk potentiële reünisten langs bovenstaande kanalen te informeren. Het is de commissie bekend dat niet iedereen op die manier te bereiken is. Daarom verzoekt de jubileumcommissie iedereen die op de hoogte is van de reünie oud-klasgenoten en oud-docenten die van niets weten te attenderen op de reünie en op de website: www.schaersvoorde.nl/jubileum Via deze website kunnen reünisten zich aanmelden.

De kosten voor deelname aan de feestelijke reünie zijn 12,50 euro per persoon. Daarvoor krijgen de gasten een aantal consumpties, lekkere hapjes en een groepsfoto. Ook loopt er een fotograaf rond die tijdens de reünie groepsfoto's maakt. Die foto's kunnen desgewenst na de reünie digitaal worden gedownload. Er moeten veel foto's gemaakt worden. Reünisten zullen begrijpen dat er een strak schema nodig is om dat succesvol te laten verlopen. Nadere informatie en updates worden op de Schaersvoorde-website bekend gemaakt.
Bij het inschrijven kan een bon worden besteld om tegen een zeer gereduceerde prijs een smakelijke maaltijd bij een van de horecagelegenheden op de Markt in het centrum van Aalten te nuttigen. Het kan erg gezellig zijn om dan met een aantal oud-klasgenoten nog wat na te praten. Het Aaltense centrum is die zaterdagmiddag al sfeervol ingericht in verband met de Bockbierdag van zondag 7 oktober.
Voorafgaand aan de reünie bestaat er voor degenen die dat willen de gelegenheid om hun oude locatie in Winterswijk, Dinxperlo of aan de Slingelaan te bezoeken. Deze locaties zijn vanaf 11.00 uur open. Het verzoek geldt of reünisten die van deze gelegenheid gebruik willen maken zich hiervoor aan willen melden.

De jubileumcommissie is druk bezig met het verzamelen van foto's. Bernard te Hennepe roept op: "Heb je zelf foto's die de moeite waard zijn, dan willen we heel graag dat je die uploadt. Ook daarover volgt informatie. Voeg zo mogelijk een beschrijving van situatie en personen toe. Tijdens de reünie zal er een grote foto-expositie te zien zijn. Ook zul je veel foto's en verhalen terugvinden in het herinneringsboek dat in de maak is. Je kunt het op 6 oktober inzien en erop intekenen."
Naast de foto-expositie is er een presentatie van bedrijven en organisaties die voor het onderwijs op Schaersvoorde van belang zijn. "Kortom, de reünie wordt een middag die voor veel nieuwe herinneringen zal zorgen", glimlacht Te Hennepe.
De jubileumcommissie krijgt veel opmerkingen van mensen, die voor 1993 op de verschillende locaties voor voortgezet onderwijs in Aalten, Winterswijk of Dinxperlo hebben gezeten en het spijtig vinden dat zij niet uitgenodigd zijn voor deze reünie. Het is echter organisatorisch niet mogelijk om deze oud-leerlingen ook uit te nodigen. Natuurlijk zijn er regelmatig groepen oud-leerlingen die zelf een reünie organiseren. Als er veel animo is, wil Schaersvoorde oud-leerlingen één of twee zaterdagen in 2019 de mogelijkheid bieden om het gebouw aan de Slingelaan van binnen te zien.


www.schaersvoorde.nl