Rectificatie Achterhoekse Voetbalnacht

REGIO - Op woensdag 30 mei vindt in Stadion De Vijverberg in Doetinchem de derde achtereenvolgende Achterhoekse Voetbalnacht plaats. Tot die datum kan er nog gestemd worden op de genomineerde personen en verenigingen voor achtereenvolgens de beste voorzitter, de beste vrijwilliger, de beste scheidsrechter, het beste voetbaltalent en de beste vereniging van het jaar. Door een vijfhoofdige jury zijn er voor iedere categorie een vijftal kanshebbers genomineerd. In een eerdere publicatie is per abuis een foutieve website vermeld. Deze moet zijn: www.achterhoeksevoetbalnacht.nl


Vergadering Seniorenraad

WINTERSWIJK - De Seniorenraad komt op maandagmorgen 28 mei om 09.30 uur bijeen in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25 in Winterswijk, in zaal 0.28 op de begane grond. De bijeenkomst is openbaar en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Alle senioren van Winterswijk zijn hierbij van harte welkom.

De stichting Seniorenraad komt op voor de belangen van alle senioren van 55 jaar en ouder. Dit doet de stichting door onder andere gevraagd en ongevraagd adviezen uit te brengen aan het gemeentebestuur over hun beleidsvoornemens. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld wonen en woonomgeving, zorg, dienstverlening en welzijn, mobiliteit, veiligheid en educatie.

Tijdens deze bijeenkomst is onder andere een vertegenwoordiger van de Huisartsenzorg Oost Achterhoek (HZOA) uitgenodigd om van gedachten te wisselen over onze verzoek om huisartsen te omringen met zogenaamde 'ouderenteams'.
Ook de onderwerpen 'mantelzorgwoningen' en de sportkaart: ' Actief Winterswijk ' komen aan de orde. Iedereen die belangstelling heeft, is van harte welkom. Ook is er de mogelijkheid om het woord te voeren over een onderwerp dat alle senioren in Winterswijk aangaat.


Inloopbijeenkomst

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk, houdt op maandag 28 mei van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie, om naar de vergaderruimte geleid te worden waar de bijeenkomst plaatsvindt. Informatie is verkrijgbaar bij de organisatoren, BVN-vrijwilligers Heidi Schreurs en Desirée Heerdink, via winterswijk@borstkanker.nl. Dit jaar zijn er nog bijeenkomsten op de maandagen 28 mei, 25 juni, 27 augustus, 24 september, 15 oktober, 19 november en 10 december.