De ambassadeurs: staand vlnr. Henk Blikman, Ron Even, Rudy Gabriël en Cees van de Nouweland; zittend vlnr. Majella Jansen, Ideke Lutjenhuis, Bernice Gabriël en Joop te Hofsté. Foto: PR
De ambassadeurs: staand vlnr. Henk Blikman, Ron Even, Rudy Gabriël en Cees van de Nouweland; zittend vlnr. Majella Jansen, Ideke Lutjenhuis, Bernice Gabriël en Joop te Hofsté. Foto: PR Foto:

Rikker Noord ook voorzien van AED

WINTERSWIJK - Zo'n acht ambassadeurs hebben in de maanden maart en april 180 adressen bezocht voor een inzameling om de wijk Rikker Noord van een AED te kunnen voorzien. Dank zij hun geweldige inzet en de hartverwarmende financiële bijdrage van de bewoners aan de W. Dreeslaan, de J.M. den Uyllaan, C.P.M. Rommelaan en de P. Lieftincklaan, heeft de buurt kostendekkend een AED kunnen aanschaffen. Deze is geplaatst bij de familie Körver aan de P. Lieftincklaan 28.

Op dinsdag 29 mei vindt er door Stichting Hart4Winterswijk in Theater De Storm een voorlichtingsavond plaats. Tijdens deze avond worden onder andere alle ins en outs van de werking van een AED, de reanimatiecursus en hoe te handelen bij een hartstilstand toegelicht. Alle inwoners van de wijk zijn van harte welkom. Hoe meer buurtgenoten met de AED weten om te gaan, hoe veiliger de buurt wordt.

Gezien de voorbereidingstijd en zaalbezetting is aanmelden voor deze avond noodzakelijk. Dat kan tot en met woensdag 23 mei bij het secretariaat van Stichting Hart4Winterswijk via: info@hart4winterswijk.nl. Vermeld daarbij "Voorlichting De Storm 29 mei 2018" en uw naam, adres en het aantal personen. Indien de avond volgeboekt is en er is nog voldoende belangstelling, dan volgt eventueel een tweede avond op woensdag 30 mei. U ontvangt van de stichting een bevestiging op uw mail voor 29 mei of een nieuwe uitnodiging.

De avond is vrij toegankelijk, consumpties zijn voor eigen rekening.


Nieuw koor in de Achterhoek

WINTERSWIJK - Oud-leden van het regionale Toonkunstkoor uit Winterswijk hebben het initiatief genomen een nieuw koor op te richten. Het wordt een zangclub voor en door de leden. Met elkaar gaat men zich inzetten om van elk optreden een feestje te maken.

Het koor richt zich op het instuderen van koorwerken uit de klassieke muziek. Het begrip klassiek betekent vooral: muziek die de leden zelf graag horen, zingen en die wat van de zangers eist. Naast bekende werken zal er ook zeker gezocht worden naar muziek, die minder vaak ten gehore gebracht wordt. Het nieuwe projectkoor gaat ook nadrukkelijk de medewerking zoeken van andere muziekgezelschappen in de Euregio onder het motto: samen de schouders onder een divers cultureel leven.
Het koor zal op basis van projecten in ieder geval twee keer per jaar meewerken aan het verzorgen van muziekuitvoeringen. Voor het komende seizoen staan werken op het programma van Fauré, Saint Saens (najaar 2018) en Mozart (mei 2019).

Op 28 mei komen de leden bijeen om 19.30 u in het Zonnebrinkcentrum, Zonnebrinkkerk 61 in Winterswijk om zich definitief uit te spreken over de toekomst van dit nieuwe projectkoor. Ook zin om binnen het tijdsbestek van 20 uur studeren een prachtig koorwerk ten gehore te brengen? Heb je belangstelling? Schroom dan niet, kom luisteren naar de plannen en sluit je aan!