Nirvana-Tribute in Rockcafé Taste

GROENLO - Op 28 januari 2017 stonden ze al in Rockcafé Taste, en dat was een groot succes voor Captain Albatross. De heren wilden na een jaar van vele optredens graag weer in het Groenlose café spelen en Roland en Marion wilden de heren graag terug, dus een datum was snel gepland: 12 mei.

Moe van alle laffe top-40 coverbandjes, piratenmuziek en zouteloze deuntjes besloten drie doorgewinterde muzikanten in 2006 hun krachten te bundelen en de oefenruimte in te duiken. De muzikale richting was al snel duidelijk: vette jaren '90-grunge, de muziek waar ze allemaal mee opgroeiden. Bands als Pearl Jam, Soundgarden, Therapy, Alice in Chains en vele anderen, afgewisseld met een uitschieter naar nieuwere rockplaten van artiesten als Foo Fighters, Turbonegro en Weezer.
Al snel bleek dat ze alle bandleden een enorme voorliefde hadden voor de pioniers en grondleggers van dit genre: Nirvana, en zo werd hun Tribute geboren. Krachtig en vol passie brengen ze de hits, de album-tracks en onbekendere pareltjes uit het repertoire van deze nog steeds populaire band. De stem van de zanger is daarbij een beangstigende 1-op-1 kopie van die van Kurt Cobain. Dat is op 12 mei vanaf 22.00 uur te horen. De entree is vrij.


Occasionspektakel bij Herwers

HENGELO - Een andere auto nodig, maar geen tijd om alle autobedrijven te bezoeken? Herwers in Hengelo (Gld) houdt van 11 tot en met 13 mei een occasionspektakel, waarbij maar liefst 350 occasions tegelijk te zien zijn.

Het Herwers occasionspektakel vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats. Deze dagen zijn voor de autokoper een unieke kans om de juiste auto te vinden. "Nergens anders kun je op zo'n relaxte en ongedwongen manier zoveel auto's met elkaar vergelijken", aldus Maarten Wullink van Herwers Groep.
Op het terrein aan de Kruisbergseweg staan tijdens het occasionspektakel maar liefst 350 auto's opgesteld. Het aanbod is heel divers: sportieve auto's, zakelijke auto's, blikvangers, compacte autootjes, grote auto's en auto's waar je met gemak een half voetbalteam in kunt vervoeren. Ook is er een groot aanbod van Crossovers, dé gezinsauto van dit moment. Crossovers zijn sterk, bieden voldoende ruimte, zijn veilig en comfortabel. Herwers heeft ze in allerlei uitvoeringen. Tijdens deze dagen zijn er ongekend hoge inruilprijzen en duizenden euro's voordeel voor alle auto's.

Uiteraard denkt Herwers aan het hele gezin. Zo is er voor de kinderen een springkussen waar ze zich kunnen uitleven terwijl ouders onbezorgd rondkijken. Voor wie wil bijkomen van alle indrukken staat het Herwers team klaar met een kop koffie, drankjes van de bar en verder is er een frietwagen met gratis frietjes, een lekkere snack of een ijsje. Iedereen is van harte welkom.
Tijdens het occasionspektakel is iedereen welkom op 11 mei van 10.00 tot 21.00 uur en op 12 en 13 mei van 10.00 tot 17.00 uur aan de Kruisbergseweg 8 in Hengelo (Gld.). Hemelvaartdag (10 mei) is de zaak gesloten, maar zijn de auto's buiten te bewonderen.


Werkcafé Winterswijk

WINTERSWIJK - Voor werkzoekenden kan het lastig zijn de juiste baan te vinden. Werkcafé Winterswijk helpt hen op donderdag 17 mei met een speciale bijeenkomst bij Grand Café Willinks aan de Wooldstraat 61.

Het begint voor werkzoekenden al vaak met de wirwar aan plekken waar vacatures vindbaar zijn. Online is er van alles te vinden, er zijn bureau's die banen aanbieden en er wordt vaak gezegd dat het vinden van een baan via een bekende goed werkt. Maar hoe hou je het overzicht en waar kun jij je het beste op richten? Bianca ten Pas, ervaren recruiter en loopbaanadviseur (en oprichter van Werkcafé Winterswijk) helpt tijdens deze thema-avond de juiste methode te vinden. Onderwerpen als 'waar vind ik de vacatures?', 'hoe werken uitzend- en detacheringsbureau's?' en 'hoe word ik gevonden door werkgevers', worden besproken. Uiteraard is er ruimte om specifieke vragen per situatie te stellen.
De bijeenkomst begint om 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Om er zeker van te zijn dat iedereen een zitplaats heeft worden belangstellenden verzocht zich aan te melden via werkcafewinterswijk@gmail.com of de website. De entree is gratis.


www. werkcafewinterswijk.nl