Winterswijkse kegelaars kampioen

WINTERSWIJK - Een samengesteld team van de Winterswijkse Kegelbond is Nederlands kampioen geworden. Deze prestatie werd behaald in de 2de Divisie van de Landelijke Competitie, 'verkegeld' over acht ronden op verschillende locaties in Nederland.

Op 29 april werd de laatste ronde gespeeld in Brummen. Daarna werden de Winterswijkse kegelaars als Nederlands kampioen gehuldigd. Zij veroverden de titel met overmacht: zes van de acht ronden werden gewonnen zodat zij een prachtig eindtotaal van zestig punten behaalden. Tweede werd het team van Veul Hout uit Nijmegen met 42 punten.
Door dit resultaat promoveren het WKB-team en Veul Hout naar de 1ste en tevens hoogste divisie in Nederland, waarin de acht allersterkste teams meespelen.
Het Winterswijkse Team bestond uit Marissa Tervoert, Vera Lensink, Jopie van Dam, Wim Ros, Sven Tervoert, Peter Nijmolen en Ben Woordes.


Boerderijenfietstocht

WINTERSWIJK - Op de fiets langs de mooiste scholtegoederen in Oost-Nederland. De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen neemt liefhebbers op zaterdag 19 mei mee op een boerderijenfietstocht rond Winterswijk. Omdat de scholtegoederen in Winterswijk wat ver uit elkaar liggen is een fietstocht de ideale manier om er in één dag zoveel mogelijk te zien. Onderweg vertelt de boswachter over de scholteboeren, want dat waren geen gewone boeren. Wie meefietst kan genieten van de mooie, oude boerderijen en de rijke natuur eromheen. Deelnemers dienen zelf eten en drinken mee te nemen voor onderweg. En een fiets natuurlijk! Start: 10.00 uur op de parkeerplaats Berenschots Watermolen, Wooldseweg 74, 7108 AB Winterswijk Woold. Duur: ca. 5 uur. Deelname: 5 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via de website. Informatie: Henk Mengers, tel. 06-53771473 of Gerben Pampiermole, tel. 06-13373187.


Gevleugelde Vrienden

WINTERSWIJK - PV Gevleugelde Vrienden heeft het afgelopen weekend deelgenomen aan een wedvlucht vanuit Laon over een afstand van 340 km. Aan dit concours namen twintig liefhebbers deel, met 368 duiven. Aantal prijsduiven 123. De duiven werden zaterdag 5 mei gelost om 08.30 uur. De eerste prijsduif was van D. van Kouteren, die werd geklokt om 13.23.35 uur. Laatste prijsduif 14.03.38 uur. Uitslag: 1 en 2. D. van Kouteren; 3 en 5. J.J. ter Haar; 4. R. Beestman; 6 en 7. B. Ros; 8, 9 en 10. E. Prinsen


Open huis Corso Club Meddo

MEDDO - De Corso Club Meddo houdt open huis. Belangstellenden kunnen de voortgang van de bouw van de wagen voor het bloemencorso van dit jaar in ogenschouw nemen. De wagen wordt niet meer in Meddo gebouwd, omdat de boerderij, waar de vereniging aan haar bijdrage kon werken inmiddels is verkocht. Gelukkig kregen de bouwers een mooie nieuwe locatie aangeboden in Huppel, aan de Boeijinkweg 11. Buurt, sponsoren en andere belangstellenden kunnen daar op 19 mei van 14.30 tot 16.30 uur komen kijken.