ook dit jaar was de kermis op het parkeerterrein van Schouwburg de Storm geliefd bij jong en oud.
ook dit jaar was de kermis op het parkeerterrein van Schouwburg de Storm geliefd bij jong en oud. Foto:

Winterswijk viert verjaardag koning

WINTERSWIJK – De verjaardag van Koning Willem-Alexander is ook in Winterswijk uitbundig gevierd. Een mix van bekende rituelen en pleisterplekken, maar ook nieuwe initiatieven zorgden dat er voor elk wat wils was. Ondanks voorspellingen bleken de weergoden het oosten van het land goedgezind op 27 april. Zonnebrillen waren nodig om de regelmatig aanwezige zon het hoofd te bieden. Een spatje regen gooide geen roet in het eten, hoewel het frisse windje toch duidelijk maakte dat een jas of trui nodig was.

Tekst en foto's: Leander Grooten

De Paardenmarkt, dit jaar voor de dertigste keer, werd dit jaar afgesloten met een mooie show van 6 cowboys onder de naam The Future Guys.
Ook dit jaar was de kermis op het parkeerterrein van Schouwburg de Storm geliefd bij jong en oud.
Onder leiding van Henk-Jan Heijnen speelde Muziekvereniging Excelsior in een volle feestzaal van De Storm. Tijdens het feestelijke Koningsconcert zong Sten Geerdink diverse klassiekers met het orkest.
Aan de zuidzijde van de Markt vonden de jaarlijkse Kinderspelen plaats. Kinderen streden om de eer tijdens de autopedrace en mochten de felbegeerde prijsjes ophalen.
Nieuw anno 2018 was 'Willem van Streek' in de Notaristuin. De locatie en de aanpak bleek een succes: een foodtruck met grote barbecue, een marktje, een tapje met ook lokale biertjes en livemuziek zorgden voor een gemoedelijke sfeer.
Nieuw anno 2018 was 'Willem van Streek' in de Notaristuin. De locatie en de aanpak bleek een succes: een foodtruck met grote barbecue, een marktje, een tapje met ook lokale biertjes en live muziek zorgden voor een gemoedelijke sfeer.
De oogst na een middag vertier aan de Noordzijde van de Markt.