De tuin van Villa Mondriaan. Foto: Luuk Kramer
De tuin van Villa Mondriaan. Foto: Luuk Kramer Foto:

Villa Mondriaan viert eerste lustrum

WINTERSWIJK - Op 21 mei 2013 opende prinses Beatrix museum Villa Mondriaan in Winterswijk. Inmiddels is het museum vijf jaar geopend voor publiek en kan er teruggekeken worden op veel mooie tentoonstellingen zoals 'Mondriaan en Nolde in de Natuur', 'Figuratie in Stijl' en 'Mondriaan en zijn Leermeesters'. Jaarlijks ontvangt Villa Mondriaan gemiddeld 15.000 bezoekers en het museum IS een begrip geworden in de Achterhoek.

Programma lustrum: vijf centraal
Vijf workshops, vijf euro entree en vijf bijzondere rondleidingen. Om het jubileum te vieren, vinden er rondom 21 mei veel speciale activiteiten plaats, waarbij het cijfer vijf een rol speelt. . De feestelijke activiteiten beginnen al op zondag 20 mei (Eerste Pinksterdag).

Er zijn deze dag in samenwerking met de kunstmanifestatie KunstOer twee gratis workshops voor jong en oud: 'Schilder je eigen canvastas in Mondriaanstijl' en 'Schilderen op muziek'. Ook op maandag 21 mei zijn deze workshops te volgen. Tijdens de koopzondag op 27 mei worden kinderen tussen 11:00 en 13:00 uur uitgenodigd om de Villa van Piet Mondriaan te versieren.

Om het vijfjarig bestaan van het museum goed te vieren is de entree op 21 mei slechts vijf euro. Daarnaast worden er die dag vijf verschillende soorten gratis rondleidingen gegeven. Tussen 12:00 en 16:00 uur is eronder andere een kinderrondleiding, Duitstalige rondleiding en ook een rondleiding door museumdirecteur Judith Kadee.

Ook de rest van de week tot en met 27 mei zijn er elke dag twee gratis rondleidingen om 12.00 en 15.30 uur waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Op villamondriaan.nl/nl/5-jaar-villa-mondriaan staan de precieze tijdstippen van alle activiteiten.

Overnachting in museumtuin te winnen
In de lustrumweek kunnen twee personen een speciale overnachting in de museumtuin winnen. Gedurende de avond van 25 mei verzorgt het museum aan twee gelukkigen een volledig verzorgde avond en ochtend met een privérondleiding na sluitingstijd, een luxe diner bij Hertog Karel van Gelre en een ontbijt op bed.

De overnachting in de tuin wordt mogelijk gemaakt door vrijetijdsmarkt Obelink, die een luxe gemeubileerde tent om in te overnachten verzorgt.

Wie kans wil maken op een overnachting om nooit meer te vergeten, maakt kans door een mail te sturen naar info@villamondriaan.nl en daarin te vertellen waarom juist jij de overnachting in de museumtuin moet winnen.

Meedoen kan tot en met 17 mei. Op 18 mei wordt er contact opgenomen met de winnaars van het arrangement.