Jeffrey Masselink toont de 'oogst' van 2012. Foto: Wim Ruesink
Jeffrey Masselink toont de 'oogst' van 2012. Foto: Wim Ruesink Foto:

Jeffrey verheugt zich enorm op Special Olympics

WINTERSWIJK - Het begint steeds meer te kriebelen en hij kan eigenlijk niet wachten tot het eindelijk zover is. Jeffrey Masselink (20) uit Winterswijk verheugt zich enorm op 8-9-10 juni als de Special Olympics plaatsvinden in de Achterhoek. De atleet van gymsportvereniging Penta is de enige Winterswijkse deelnemer aan Special Olympics en gaat er in Doetinchem alles aan doen om het goud mee naar huis te nemen.

De Special Olympics is een tweejaarlijks nationaal sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Jeffrey heeft autisme/PDD-NOS en volgt de opleiding dierverzorging op het AOC-Oost in Doetinchem. Later wil hij het liefst werken in een winkel met dieren; nu loopt hij stage bij de Welkoop in Varsseveld.
In 2012 won Jeffrey eenmaal goud en tweemaal zilver op de Special Olympics en nu, bij zijn tweede deelname, hoopt hij opnieuw op succes. Hij komt bij gymnastiek uit op de onderdelen balk, sprong, rek, vloer en zijn favoriete onderdeel de brug. Zijn vaste Penta-trainster Rianne Huiskamp zal hem bijstaan tijdens de wedstrijden. "Rianne heeft me veel techniek bijgebracht en geeft me veel zelfvertrouwen. Ik train naast de lessen bij Penta zo'n driemaal per week in de sportschool", aldus Jeffrey. Hij verheugt zich enorm op het sportgebeuren, maar zeker ook op de openingsceremonie die vrijdagavond 8 juni op de Vijverberg in Doetinchem zal plaatsvinden. "Gerard Joling, Erben Wennemars en Erik Hulzebosch komen ook, gaaf. Ik overnacht niet in het Olympisch dorp in Groenlo, maar gewoon thuis. Ga er zeker wel een kijkje nemen, ik weet nog van mijn deelname uit 2012 in 's-Hertogenbosch hoe gezellig het kan zijn gedurende die dagen. Toen ik in 2012 die gouden plak won, was ik later eregast bij het Winterswijkse bloemencorso, zo mooi man."