Een impressie van de WAS-expositie 2017. Foto: Vic Hulshof
Een impressie van de WAS-expositie 2017. Foto: Vic Hulshof Foto:

Jaarexpositie WAS in museum KunstEnde Pop-up

WINTERSWIJK - Naast de buitengewone tentoonstelling Cum Laude in de Jacobskerk, met het winnende werk van negen cursisten van voorgaande seizoenen, is er nu de jaarlijkse expositie van de WAS op zaterdag 5 en zondag 6 mei, in KunstEnde pop-up. Daar is in dat weekeinde het beste werk te zien van bijna alle zestig cursisten, van prille beginners tot verre gevorderden, werk dat in het aflopende seizoen 2017-2018 aan de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst is gemaakt. Daarnaast zijn er in het kader van het 2017-Mondriaanjaar zestig Piet-portretten gemaakt door de cursisten die ook zullen worden geƫxposeerd. Het wordt een boeiende tentoonstelling, met ongeveer 150 werkstukken: schilderijen, tekeningen, collages en studies, in allerlei formaten en stijlen, in voormalig museum KunstEnde aan de Misterstraat 96 Winterswijk.

Tijdens de expositie kan het publiek een stem uitbrengen op het favoriete kunstwerk voor de publieksprijs.
De onafhankelijke vakjury zal de geƫxposeerde werkstukken beoordelen op schilderkunstige en artistieke kwaliteiten. De winnaars van de publieksprijs en juryprijs worden op zondag 6 mei om 17.05 uur tijdens de afsluitende prijsuitreiking van de expositie bekend gemaakt en gefeliciteerd.

Men kan zich ook informeren over de mogelijkheden en het cursusaanbod van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst. De docenten -professionele en actieve kunstenaars- Robert Jansen en Vic Hulshof en het bestuur zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Inschrijven voor een cursus in het nieuwe seizoen dat vanaf half september begint in het atelier van de WAS aan de Laan van Hilbelink 6, behoort tot de mogelijkheden.
De expositie wordt op zaterdag om 11.00 uur geopend en is gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag 5 mei en zondag 6 mei. Meer info: Vic Hulshof, 0543 522881 of op de website.


winterswijkseacademie.nl