Presentatie over Jugensdstil en Art Nouveau

CORLE - Bij gastgalerij Ankomm'n vindt op dinsdag 8 mei de presentatie 'Een Uitbarsting van Schoonheid' plaats.

Het betreft de vijfde lezing rondom het thema 'Art Nouveau & Jugendstil'. Ze kunnen goed afzonderlijk worden gevolgd. Met deze voorlopig laatste lezing over de 'Secesia' van Tsjechië en de 'Sezession' van Oostenrijk sluit Jalf Flach zijn onderzoek naar het ontstaan en het verval van deze 'Uitbarsting van Schoonheid' af. Deze avond laat Flach zien hoe de zwier en de levendigheid van de Art Nouveau verstarde. Hoe rond vierkant werd en kleur een meer ondergeschikte rol ging spelen. De Schoonheid was toen overigens al lang gesneuveld in Verdun en Ieper. En dat vond z'n weerslag in de kunst.
Dinsdagavond 8 mei, aanvang 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur. Gastgalerij Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg 5, in Corle, bij Winterswijk. Graag tevoren opgeven via info@hendriksfotografie.nl.


Projectkoor OAZE
verzorgt 4 mei-concert

WINTERSWIJK - Evenals voorgaande jaren verzorgt projectkoor OAZE op 4 mei weer een concert als onderdeel van het jaarlijkse herdenkingsprogramma. De aanvangstijd van het concert is 20.30 uur, aansluitend aan de Dodenherdenking en zal plaatshebben in de Jacobskerk op de Markt te Winterswijk. Dit jaar wordt medewerking verleend door pianist Jeroen Twisk. Uitgevoerd worden Cantique de Jean Racine van Fauré, Verleih uns Frieden van Mendelssohn, Lacrimosa van Mozart en The fruit of silence van Vasks. Daarnaast worden piano-intermezzi gespeeld. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, het concert duurt ongeveer drie kwartier.


School's almost Out in Ratum

RATUM – Op zaterdag 12 mei, in het weekend na Hemelvaart, verzorgen Ratumse jongeren in samenwerking met Verenigingsgebouw Emma een feestavond, Super Dorst! Het thema is dit keer een 'hemelse party' waarop zowel een live band als DJ-optreden.

De live band School's Out uit Lichtenvoorde is misschien wel een van de meest talentvolle bands uit de Achterhoek. Zij rocken iedereen het gebouw uit met de een na de andere bekende hit van vroeger tot nu. Wel lekker zo vlak voor de examens, ze zouden de bandnaam misschien voor een avond kunnen aanpassen in 'School's Almost Out'. De bandleden zijn Cas Huinink, Manon Wolters, Kees Huitink, Simeon Oosthuizen, Wiebe Maalderink en Twan Raben. Naast de live-band zullen de Bollesnollekes voor een groot feest zorgen. Deze mannen met, je raadt het al, bolle snollekes spelen tussen de optredens van School's Out door en sluiten de avond knallend af. Op 12 mei staat er in Gebouw Emma in Ratum een hemelse party te wachten. Entree: 7,50 euro; in de voorverkoop: vijf euro. Aanvang: 21:30 uur.