Een schilderij van Christa-Maria Drewes. Foto: PR
Een schilderij van Christa-Maria Drewes. Foto: PR Foto:

Expositie Christa-Maria Drewes bij Ankomm'n

CORLE - Van zaterdag 5 tot en met zondag 27 mei exposeert Christa-Maria Drewes haar kunstwerken bij gastgalerij Ankomm'n aan de Mentinkweg 5 in Corle, bij Winterswijk. De gastgalerij is open van donderdag tot en met maandag van 09.30 tot 17.00 uur.

Christa-Maria Drewes werd in 1949 geboren op de boerderij in Mecklenburg. Met haar ouders vluchtte zij in 1953 naar West Duitsland voor de terreur van de Russen die na de oorlog heersten over dit deel van Duitsland. Haar vader kon op een creatieve uit niets iets maken. Dit zit ook in de genen van Christa-Maria. Zij woont nu grotendeels in Schieder-Schwalenberg in Duitsland en elke maand ook een weekje in Winterswijk. Van jongs af aan is zij kreatief bezig op verschillende gebieden. Sinds 2010 schildert zij intensief. Daarvoor heeft Christa-Maria verschillende cursussen gevolgd, onder andere aan de jaarlijks plaatsvindende Sommerakademie in Schieder-Schwalenberg. Favoriete materialen zijn stiften, krijt en acryl.

Christa-Maria: "Ik schilder louter omdat ik daar zelf veel plezier in vind. Ik houd er van om met kleuren te experimenteren en iets toevallig te laten ontstaan. Of iets te plannen en daarna toch iets nieuws te ontdekken en daarop te reageren. Graag schilder ik vrouwen, engelen, bloemen en ook abstract. Ook op hout met boomschors, op gevonden stenen, of op kleinere kaarten. Verder is mijn passie creatief naaien. Graag ben ik bezig met upcycling: nieuw van oud maken. Zo (ver)maak ik kleding en tassen van een grote diversiteit aan gebruikte stoffen. Hiervan zijn tijdens de expositie voorbeelden te zien."