Hosea Ombeng en Lenn Miggelbrink. Foto: PR Penta Winterswijk
Hosea Ombeng en Lenn Miggelbrink. Foto: PR Penta Winterswijk Foto:

Jongens Penta Winterswijk presteren goed op landelijke halve finale

WINTERSWIJK - Hosea Ombeng en Lenn Miggelbrink hebben grandioos gepresteerd tijdens de landelijke halve finale in Kampen. Deze vond plaats op zaterdag 21 april. Bij de 'instappers' in de 3e divisie haalde Hosea het zilver en Lenn eindigde op de 5e plaats. Ruim voldoende om zich te plaatsen voor de finale. Hosea haalde de hoogste score van de dag op zowel het onderdeel Vloer als Ringen. Voor beide onderdelen heeft hij zich daarom ook geplaatst voor de toestelfinales waar de beste 6 turners van elk toestel aan mee mogen doen. Lenn mag zich met twee 2e plaatsen opmaken voor de toestelfinales op Brug en bij Sprong.

Bram Eppingbroek en Jesper Leemkuil zijn ook door naar de landelijke meerkampfinale van het herenturnen. En Twan Berg haalde de toestelfinale bij het onderdeel Sprong. Jesper behaalde de zevende plaats. Dat is ruim voldoende om bij de twaalf finalisten te horen. En met toestelfinales op Vloer, Ringen, Sprong en Rek kan hij zich ook klaarstomen voor maar liefst vier toestelfinales in de categorie Junior 1 van de 3e divisie.

Bram had een moeizame dag die begon met twee missers op Voltige. Maar hij turnde daarna stabiel door naar een tiende plek. En dat is dus genoeg om bij de beste 12 te horen in zijn categorie: Senior 2, 3e divisie. En daarnaast eindigde hij bij de beste zes turners op de toestellen Ringen en Sprong. Dat zijn dus ook twee toestelfinales! En misschien ook naar Rek, omdat hij daar met zijn zevende plaats als reserveturner staat ingedeeld.


Goede prestaties WR&PC op alle takken van ruitersport

WINTERSWIJK - Leden van de WR&PC presteerden goed bij allerlei takken van ruitersport in het afgelopen weekeinde.

Ilse Zieverink startte met Presley E the King in de klasse B paarden bij het Paardensportcentrum in Vragender. Zij wonnen een tweede prijs met 212 en een derde prijs met 198 punten.

Ook Chelsea Hogeslag ging naar Vragender, zij zadelde Belle op voor 2 proeven in de klasse L2 paarden. Zij werden daar eerste met 209,5 en derde met 193 punten.

Vivian van den Berg ging met haar paard Meteor ook naar Vragender. Zij kwamen uit in de klasse M1 paarden en reden 194 punten bij elkaar, goed voor de derde prijs.

Naomi van den Bos had haar D pony Destiny mooi ingevlochten voor een dressuurwedstrijd in Zevenaar. Zij kwamen uit in de klasse B en wonnen de tweede prijs met 193,5 punten.

Chemene Heisterborg reed met haar D pony Carlos N naar Steenderen om daar te starten in de klasse M1. Zij wonnen daar de eerste prijs met 187 punten.

Felien Elschot ging voor een rondje springen naar Lievelde. Zij nam hiervoor haar paard Elaya mee en won in de klasse BB de vierde prijs met 63 punten voor stijl.

Chelsea Hogeslag had een super SGW debuut bij de paarden in Markelo. Zij kwam met Presley E the King uit in de klasse B en behaaldein de dressuur71% (213 punten). Hiermee kwamen zij op de eerste plaats en die plaats stonden zij ook niet meer af. Want het springen ging foutloos en ook de cross werd foutloos en binnen de tijd uitgereden. Hun eindscore kwam uit op 15,2 punten en hiermee werden zij eerste.

Ook Melissa Valken en Felony waren in Markelo te vinden en ook zij hadden een goed SGW debuut in de klasse B paarden. Voor de dressuur behaalden zij 71,83% (215,5 punten), in het springparcours vielen 2 balkjes maar de cross ging foutloos en binnen de tijd. Goed voor de derde plaats met een eindscore van 22 punten.

Ilse Zieverink met Presley E the King. Foto: eigen foto