Compliment

Graag zou ik de initiatiefnemer van Hart4Winterswijk, Johan Esendam en al de enthousiaste medewerkers/vrijwilligers een groot compliment willen geven en namens velen heel hartelijk bedanken voor de enorme inzet waarmee Hart4Winterswijk een groot succes is geworden. Het streven is om heel Winterswijk te voorzien van een AED en dat is al aardig gelukt. Er zijn enkele wijken die nog aan de slag moeten, samen met de coaches en dan is de klus volbracht. Wat een geweldige prestatie!
Het plannen en organiseren kost heel veel tijd.
Ik heb gezien met hoeveel enthousiasme zij te werk gaan, enorm veel werk, het plannen van de plekken waar een AED kan komen, het organiseren van voorlichtingsavonden, het begeleiden van ambassadeurs, het indelen van de wijken, dan het verwerken van alle gegevens van de donateurs, het plaatsen van een AED, wat ook door een vrijwilliger wordt gedaan om kosten te besparen, het onderhoud van de apparaten, controles en nog heel veel meer, en dit alles door zeer betrokken vrijwilligers!
Wij, burgers van Winterswijk zijn deze mensen veel dank verschuldigd.
Nogmaals heel veel dank! Hulde!


Antonette Overmars


Enquête onder ondernemers in buitengebied Winterswijk

WINTERSWIJK - De ondernemersvereniging OBW (Ondernemers Buitengebied Winterswijk) houdt een onderzoek onder alle 825 ondernemers in het Buitengebied van Winterswijk, agrarisch en niet-agrarisch.

Omdat het platteland erg in verandering is, wil vereniging OBW actief inspelen op die ontwikkelingen. Daarom gaat de vereniging eerst alle 825 actieve ondernemers in het buitengebied aanschrijven en hen vragen wat zij willen en kunnen bijdragen aan de toekomstige ontwikkeling van dit unieke buitengebied.
Want er is maar weinig bekend over wat deze ondernemers voor bedrijven hebben, hun omvang en wat er onder hen leeft. Welke toekomstplannen hebben zij? Wat vinden ze belangrijk om te behouden of juist te veranderen? Wat maakt het buitengebied van Winterswijk voor hun onderneming aantrekkelijk?

Aan de hand van zo'n 35 vragen wil vereniging OBW een goed beeld krijgen van het ondernemersklimaat in ons buitengebied en hoe vereniging OBW daarop als belangenvereniging kan inspelen en wellicht ook nieuwe ondernemers kan aantrekken.

Wie ook ondernemer in het buitengebied van Winterswijk is, ontvangt komende week per post een brief van OBW met het verzoek via de website ven vereniging OBW een vragenlijst in te vullen.
Ook Gemeente Winterswijk, Stichting WCL, BSV, LTO en Recron steunen dit onderzoek. De enquête kan tot Koningsdag, 27 april worden ingevuld.


Workshop sokkenbreien bij Ankomm'n

CORLE - Op dinsdag 17 april is er weer een workshop sokken- en rondbreien bij Ankomm'n. Deze avond ook aandacht voor het werken met een rondbreinaald. Zodat één sok of zelfs twee sokken tegelijk zonder moeite gaat lukken. Wie dat wil leren, of gewoon eens kijken of het breien wat voor hem of haar is, is van harte welkom bij de workshop sokkenbreien op dinsdag 17 april vanaf 19.00 uur bij gastgalerij Ankomm`n. Gerrie Habers, zelf een breifanaat van sokken in vele kleuren en patronen verzorgt de workshop. Voor info en opgave: Gerrie Habers: 06 2283 8415 of Anita Duenk: 06 1562 4314. Gastgalerij Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg 5, 7102 GA Winterswijk-Corle.


IVN-wandeling: zandwegen in het oude landschap

WINTERSWIJK - Op zondag 15 april organiseert IVN- Oost Achterhoek een excursie in de vorm van een circa zes km lange wandeling. De start is om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van het restaurant De Strandlodge in Winterswijk, aan de Badweg.

De wandeling met de titel: Zandwegen in het oude landschap, vindt plaats in het fraaie buitengebied van Winterswijk, dat vele zandwegen kent en waarvan er een aantal in de wandeling zijn opgenomen. Deze wegen kunnen soms wel honderden jaren oud zijn en vaak hebben ze een rijke historie. Vandaag de dag zijn het nog steeds efficiënte verbindingswegen die vaak een gevoel van nostalgie en rust oproepen. Tijdens de ongeveer twee uur durende wandeling vertellen IVN- natuurgidsen over het gebied, de fauna en flora. Omdat de tocht over zandpaden gaat, is het aan te bevelen goed schoeisel te dragen, een redelijke conditie is gewenst. Gezien de lengte van de tocht en het ruwe terrein is deze wandeling niet geschikt voor rolstoelers. Aanmelden hoeft niet; deelname is gratis. Voor koffie en thee die men halverwege de wandeling krijgt aangeboden, wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Informatie: Peter Nieuwenhuis tel. 06 570 70 621 of Mario Bekke tel. 06 131 82 884.