Collectief sterk Gonemo krijgt loon naar werken

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben goede zaken gedaan tegen ZVV Sparta uit Nijkerk. De Winterswijkers wonnen in een attractieve wedstrijd met 6-4.

De saamhorigheid en vooral de bereidheid om voor elkaar te werken heeft Gonemo ver gebracht in dit duel. De withemden vormden een sterk collectief tegen een gedreven Sparta, dat de gehele wedstrijd de aanval opzocht. En van deze onbevangen speelwijze maakte Gonemo kundig gebruik.

Joél Pattiruhu opende de score door de bal strak tegen de touwen te jagen. Saïdjah Johannis verdubbelde de score via een bekeken schuiver. Een ongelukkig eigen doelpunt van Dimitri Dekker bracht de bezoekers terug in de wedstrijd. Menno Stemerdink bepaalde met zijn treffer de 3-1 ruststand in het voordeel van Gonemo.
Direct na de pauze wist Özbey Genç een loepzuivere uitworp van Gonemo-doelman Gino Kothuis op juiste waarde te schatten. De robuuste aanvaller kreeg de bal in de loop mee en schoot intuïtief het speeltuig uit de draai pardoes in het Sparta-doel, 4-1. De Nijkerkenaren speelden vanaf dat moment va-banque en realiseerden met hun opportunistische spel knap de aansluiting 4-3.

Ingestudeerd
Een levendige tweede helft zorgde voor een prachtig schouwspel. Gonemo stond weliswaar onder druk, maar nam via Saïdjah Johannis opnieuw afstand. Een ingestudeerde hoekschopvariant waarbij aanvoerder Nick Houwers de bal strak op de inlopende Menno Stemerdink plaatste, luidde het slotakkoord in. Laatstgenoemde speler tikte de bal onberispelijk binnen, 6-4.


www.gonemo.nl


Postduiven vliegen weer

WINTERSWIJK - Het vliegseizoen voor postduiven is het afgelopen weekend van start gegaan met een vlucht vanuit Tongeren over een afstand van 155 km. Aan dit concours werd door twintig liefhebbers van postduivenvereniging De Gevleugelde Vrienden deelgenomen met 441 duiven. De duiven werden zaterdag gelost om 11.45 uur. De eerste prijsduif was van E. Prinsen, welke werd geklokt om 13.32.11 uur. Laatste prijsduif 14.25.44 uur. De uitslag was als volgt: 1, 3 en 7. E. Prinsen; 2 en 10. R. Beestman; 4 en 5. G. Grievink; 6. H. ter Haar; 8. B. Ros; 9. J.W. Wieskamp.