Gerard Collin en Lynet Tiggeloven van Mevo uit Meddo. Foto: Stefan Buning
Gerard Collin en Lynet Tiggeloven van Mevo uit Meddo. Foto: Stefan Buning

Mevo blaast buitentoernooi nieuw leven in

MEDDO - Volleybalvereniging Mevo uit Meddo organiseert dit jaar voor het eerst sinds 2008 weer een buitentoernooi. Op zondag 10 juni kunnen vrienden, familie, bedrijven, buren of andere teams weer deelnemen aan het volleybaltoernooi in de buitenlucht op de velden van sportclub Meddo.

Jarenlang was het buitentoernooi van Mevo in Meddo een begrip. Vanuit de hele regio en ook Duitsland kwamen vanaf de begin jaren 90 van de vorige eeuw uiteenlopende teams naar sportvelden van de plaatselijke voetbalvereniging om in de buitenlucht tegen elkaar te volleyballen. Na tien jaar onderbreking organiseert de volleybalvereniging dit jaar weer het buitentoernooi. Lynet Tiggeloven en Gerard Collin maken samen met drie andere Mevo-leden deel uit van de organiserende activiteiten- en toernooicommissie, de ATC. "We willen gewoon weer een gezellig toernooi spelen in de buitenlucht, want gezelligheid is belangrijker dan winnen", legt Lynet uit. "Daarom zorgen we ook voor sfeerverhogende hapjes en drankjes op de velden.”

In 2008 werd het buitentoernooi voor het laatst georganiseerd. Maar vanwege slechte weersomstandigheden kon die niet doorgaan en moesten de wedstrijden op het laatste moment tot grote spijt van de organisatie worden afgelast. De ATC besloot dit jaar om het buitentoernooi weer nieuw leven in te blazen omdat ze merken dat daar veel animo voor was. "Onze binnentoernooien, die we elk voor- en najaar organiseren, raakten steeds sneller volgeschreven. Toen we de teams vroegen wat ze ervan zouden vinden wanneer we weer een toernooi in de buitenlucht zouden organiseren, waren de meesten heel enthousiast”, vertelt Lynet. "We hebben al meerdere toezeggingen van teams die willen komen. Een team heeft zich ook al daadwerkelijk aangemeld.” Ook sportclub Meddo reageerde enthousiast op het voorstel van Mevo en stelde direct weer een voetbalveld beschikbaar. "Noem dat de gunfactor. Zij vinden het mooi dat we dit organiseren”, vertelt Lynet. Op het echte voetbalgras worden op 10 juni afhankelijk van het aantal aanmeldIingen een stuk of acht velden opgebouwd, zodat er een goede balans is tussen rusten en sporten.

De organisatie moet het dit jaar voor het eerste stellen zonder de hulp van Mevo-lid André Menting die eind vorig jaar onverwacht overleed. "André verzorgde altijd het kalken van de lijnen. Dat vond hij maar wat mooi om te doen. De velden waren nog maar amper uitgetekend of hij was al met de kalkwagen in de weer”, haalt Gerard met een brede lach herinneringen op.
Allerlei teams kunnen aan het toernooi deelnemen, legt Gerard uit. "Familie, buren, collega’s, vrienden, andere sporters, ervaren volleyballers, minder-ervaren volleyballers, iedereen kan zich inschrijven. We hopen ook dat er net als veel voorgaande edities weer teams uit Duitsland meedoen. De teams worden naargelang hun niveau en ervaring in de A-, B- of C-klasse ingedeeld. In de C-klasse spelen de teams met de minste ervaring, in A-klasse de ervaren volleyballers. Op deze manier krijgen je teams tegenover elkaar die aan elkaar gewaagd zijn.” "Elk team moet over minimaal drie dames beschikken”, vult Lynet Gerard aan. "Alleen vrouwen mag, maar alleen mannen in een team mag niet. De winnaar van elke klasse krijgt een taart.”
Teams kunnen zich tot en met 28 mei opgeven voor het toernooi op zondag 10 juni door een e-mail te sturen naar atc@mevomeddo.nl. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden bellen of appen naar 06-83335159. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per team. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur.

Gerard Collin en Lynet Tiggeloven van Mevo uit Meddo. Foto: Stefan Buning