Avoce, hier in de barokkerk in Zwillbrock, komt naar de Koppelkerk. Foto: PR
Avoce, hier in de barokkerk in Zwillbrock, komt naar de Koppelkerk. Foto: PR Foto:

Koorconcert van Avoce in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Op zaterdag 21 april geeft het Winterswijks Vocaal Ensemble Avoce een concert in de Koppelkerk. Zij zingen van Felix Mendelssohn een aantal delen uit Psalm 42, met sopraansolo. Verder brengen zij mooie liederen van onder andere Elgar, Vecchi, Donato, Arcadelt, Saint-Saens en Ola Gjeilo ten gehore.

Avoce staat onder leiding van de in België geboren Natalie Goossens. Zij studeerde muziek in Brussel, Antwerpen, Gent en Maastricht. De sopraansolo wordt gezongen door Daniëlle Stroes en op piano hoort men Jeroen Twisk. Avoce is een gemengd koor met momenteel zestien leden. Het repertoire bevat klassieke muziek uit verschillende periodes. Van religieuze tot wereldlijke muziek, korte (volks)liederen en langere koorwerken in verschillende talen.
Eénmaal per jaar geeft Avoce een concert in de Barokkerk in Zwillbrock. Ook trad het koor verschillende malen succesvol op met het symfonieorkest van de Koninklijke Winterswijkse Orkest Vereniging (KWOV). Er wordt zowel a capella gezongen als ook met pianobegeleiding.
Het concert op 21 april is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort op zaterdag 21 april. Het begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree kost vijf euro per persoon. Reserveren kan via koppelkerk.nl.