Chantal Heuvelman en Henry Wiggers overhandigen de cheque aan Cornelis Corbet (midden). Foto: PR Foto:

Kingspan sponsort internationaal G-voetbaltoernooi FC Winterswijk

WINTERSWIJK - Kingspan Insulation, producent van hoogwaardige isolatiematerialen en oplossingen voor gebouwen, sponsort het internationale voetbaltoernooi voor G-teams dat FC Winterswijk van 1 tot en met 3 juni houdt. Het G-team van deze vereniging bestaat dit jaar twintig jaar en organiseert het toernooi om dit te vieren. Op initiatief van Henry Wiggers van Kingspan Insulation is er besloten een cheque ter waarde van 2.000 euro te overhandigen aan de spits van FC Winterswijk G1, Cornelis Corbet, ten behoeve van het toernooi.

Skopein Wivoc Dames 1 komt niet voorbij Longa'59

WINTERSWIJK - Donderdag 29 maart had Skopein Wivoc Dames 1 wedstrijd tegen Longa'59 Dames 1 in Lichtenvoorde. Longa'59 en Skopein Wivoc stonden onder elkaar met hetzelfde aantal punten. Longa won met 3-1.

De eerste set ging gelijk op tot aan 20-20. De dames van Longa'59 trokken aan het langste eind en wonnen de eerste set met 25-21.
De tweede set begonnen ze met de zelfde opstelling als de eerste set. Maar helaas verloren ze deze set ook, met 25-17.
In de derde set begon Skopein Wivoc met een andere opstelling. Trainer/coach Wilhelm de Ruiter besloot te beginnen met een andere spelverdeler. Deze set begonnen de dames goed, ze liepen steeds iets verder uit. De dames van Skopein Wivoc wonnen deze set dan ook met 21-25.
De Skopein Wivoc Dames gingen de vierde set het veld in met als doel om er een vijfde set uit te halen. Dit lukte helaas niet, want de vierde set verloren de dames van Skopein Wivoc met 25-13. Eindstand 3-1 overwinning voor Longa'59.

Teleurgesteld reden de dames van Skopein Wivoc weer terug naar Winterswijk. Over een paar weken speelt Skopein Wivoc Dames 1 nogmaals tegen de Lichtenvoordse dames. Dan hoopt Skopein Wivoc te laten zien wat ze werkelijk in huis heeft.

Lauri Maris Nederlands schaakkampioen

WINTERSWIJK - Lauri Maris is tijdens het Paasweekeinde in Waalwijk Nederlands Kampioen jeugdschaken bij de meisjes tot 10 jaar geworden. In de laatste van negen rondes had ze aan een professionele remise in vier zetten voldoende om haar laatst overgebleven concurrente op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Lauri won zes keer en speelde drie keer remise, waarmee ze haar totaal op 7,5 bracht.

Vorig jaar veroverde de jonge speelster van de Winterswijkse schaakclub WSG de titel bij de F-jeugd, dus in zekere zin kan gesproken worden van titelprolongatie. Door het behalen van de titel mag Lauri in augustus meedoen aan het Europees Kampioenschap in Riga, de hoofdstad van Letland.

Clubgenoot Thiemen Dekker, die in de onderlinge competitie bij de volwassenen van WSG nog op 100% staat, deed het ook erg goed, want tot de laatste partij was hij in de race voor de podiumplekken in het algemene kampioenschap. In de slotronde speelde hij tegen de op papier sterkste deelnemer en dat liep helaas niet goed af. Uiteindelijk behaalde Thiemen 6 uit 9 en dat was goed voor een gedeelde vijfde plaats, waarmee hij beter scoorde dan vooraf op basis van zijn speelsterkte verwacht mocht worden.