Het team van het Budocentrum. Foto: PR
Het team van het Budocentrum. Foto: PR Foto:

Melle Flikweert wint open NK shinkyokushin karate

WINTERSWIJK - Zaterdag 25 maart was het Budocentrum opnieuw aanwezig bij het open Nederlands kampioenschap shinkyokushin full contact karate, dat gehouden werd in het Friese Drachten. Na afloop van de dag konden een derde, tweede én een eerste plek mee terug naar Winterswijk.

Het toernooi kende een hoog niveau met sterke vechters uit heel Europa. De dag begon met de katakampioenschappen (schijngevechten). Voor het Budocentrum deden Maryam, Hashem, Jouke, Stan en Erik mee. Ze lieten duidelijk progressie zien in hun kata's, maar een podiumplaats zat er voor geen van hen in.

Derde en tweede
s Middags waren de kumitewedstrijden. Voor het Budocentrum namen hieraan Jan Willem, Ali, Cas, Vinciano, Melle en Stan deel. Seniorleden Jan Willem en Ali zaten bij elkaar in de poule; hun onderlinge gevecht werd na een minuut verlenging beslist in het voordeel van Ali. Hij ging er uiteindelijk, na drie zware partijen, met de derde plaats vandoor.
Stan en Vinciano deden hun eerste wedstrijdervaring op; zij vielen buiten de prijzen.
Cas Hoogakker, vorig jaar nog winnaar, eindigde nu op een tweede plaats.

Eerste
De topper van dit toernooi bleek Melle Flikweert: een eerste plaats. Melle - de kleinzoon van Budocentrum-sensei Michiel van Vliet - won alle gevechten overtuigend binnen de twee minuten met een ippon.


www.budocentrum.org