Rondleidingen met Gidsen van het Gilde

WINTERSWIJK - De rondleidingen met Gidsen van het Gilde zijn weer gestart. In verband met de vroege Pasen worden al vanaf de eerste week van april rondeleidingen verzorgd in het centrum van Winterswijk. De rondwandelingen duren ongeveer anderhalf uur en gaan langs bijzondere en boeiende cultuur-historische plekjes. Iedere maandag om 11.00 uur en donderdag en zaterdag om 14.00 uur staat er bij de VVV een gids klaar om de deelnemers mee te nemen op de routes en de daarbij behorende verhalen te vertellen.

Wie liever per fiets en zonder knooppunten het buitengebied willen verkennen, dan kan dat ook met een Gids. Tijdens de tocht van circa 2,5 uur vertellen de gidsen over de historie, de geologie en de natuur, het ontstaan van het Nationaal landschap en zijn bewoners. Start iedere maandagochtend om 11.00 uur bij de VVV.
Kosten voor deelname aan de wandel- en fietstochten kosten 5 euro te voldoen bij de balie van de VVV. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Ook voor groepen is het mogelijk deze wandel- en fietstochten te doen op afspraak. Bijvoorbeeld als een leuke activiteit voor verenigingen, familiebijeenkomsten, vriendengroepen of reünies. Voor afspraken op elke willekeurig tijdstip kan men bellen met Jan Lammers op 0543-514159.
Mocht het weer slecht zijn of is men wat minder mobiel, het hele jaar door kan een digitale rondwandeling met een gids door Winterswijk worden gedaan. Op een door de deelnemer te bepalen locatie laat de gids de beelden zien van vroeger en nu en vertelt daarbij boeiende en gezellige verhalen. Dit is met name ook een zeer geschikte activiteit voor verenigingsmiddagen of -avonden en dit programma wordt aangeboden in meerdere delen. De kosten bedragen 2 euro per persoon met een minimum van 40 euro. Voor reserveringen kan men hiervoor het bovengenoemde nummer bellen. De Gidsen staan klaar.