Vierde edities FIT's voor kinderen met overgewicht

WINTERSWIJK – Sandra Damkot, Mieke Slaats-Frumau en Marloes Aalberts beginnen maandag 9 april aan de vierde editie van het FIT's-programma voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar die kampen met overgewicht. Doel is hen te begeleiden naar een gezondere levensstijl en te helpen fitter te worden.

Evenals bij de eerste drie edities ligt het accent op bewegen, advies op het gebied van voeding en coaching. Het bewegen neemt oefentherapeute Damkot voor haar rekening. Zij verzorgt op maandag van 16.00 tot 17.00 uur een uurtje bewegen in Sportclub Wentersch aan de Haitsma Mulierweg. Diëtiste Aalberts geeft de kinderen advies op het gebied van voeding. Fysiotherapeute/coach Mieke Slaats-Frumau verzorgt in het kader van de coaching minimaal drie oudergesprekken. Ze legt de ouders onder meer uit wat hun kinderen en zij tijdens het programma kunnen verwachten. Tevens geeft ze aan dat ouders hun kinderen enthousiast moeten maken en dat ze voor wat betreft voeding en bewegen hun kroost het goede voorbeeld moeten geven om de deelnemers gemotiveerd te houden. En ze geeft ouders handvatten als kinderen tijdens het programma niet lekker in hun vel komen te zitten.
Het FIT's-project is in eerste instantie voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar, maar ook jongere en oudere kinderen mogen worden aangemeld. Kinderen hoeven niet door een arts te zijn doorverwezen om aan het programma te mogen meedoen. Ze mogen een keer gratis aan een sessie deelnemen. Voor aanmelding: Sandra Damkot (tel.: 0543-515044) en www.fits-winterswijk.nl.


Goede doelen veertigste
fietsvierdaagse PeGeWe bekend

WINTERSWIJK - Elk jaar weer is er in de laatste week van juli de PeGeWe-fietsvierdaagse. Een evenement voor jong en oud, waarbij deelnemers vier dagen kunnen fietsen (scootmobielen of wandelen mag natuurlijk ook) in Nationaal Landschap Winterswijk. Onderweg zijn er leuke bezienswaardigheden en activiteiten en kan men volop genieten van de prachtige natuur.

Door deelname aan de PeGeWe fietsvierdaagse worden ook nog eens goede doelen gesteund. De opbrengst van de fietsvierdaagse is daar namelijk geheel voor bestemd.
Van dinsdag 24 juli tot en met vrijdag 27 juli wordt de extra feestelijke veertigste editie gehouden. Het geld gaat dit keer naar: Township Mamelodi Muziekschool Pretoria; RTV Slingeland;
Winterswijkse Speeltuin Federatie.

Township Mamelodi Muziekschool Pretoria is een project van oud-Winterswijkers Gerben en Mieke Grooten-Eeltink om kinderen in één van de armste sloppenwijken van Pretoria uit hun ellende te halen. Door middel van muziek(onderwijs) leren ze op een andere manier omgaan met elkaar en komen de kinderen minder snel in aanraking met criminaliteit.
RTV Slingeland brengt een gevarieerd programma van radio- en tv-uitzendingen rondom lokale gebeurtenissen. Door deze uitzendingen blijven ook mensen die zelf niet op pad (kunnen) gaan betrokken bij alles wat in en rondom Winterswijk speelt.
In de Winterswijkse Speeltuin Federatie zijn de Winterswijkse speeltuinverenigingen verenigd (Hakkelerkamp, 't Kreil, Rozenstraat, Kindervreugd, de Vrees en de Hazelder). De speeltuinen bieden een speelplek voor kinderen. Daarnaast organiseren ze allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo dragen ze bij aan een leefbare buurt, niet alleen voor kinderen, maar ook voor oudere mensen, bijvoorbeeld door gezellige ontmoetingen te organiseren.

Deelname aan de PeGeWe fietsvierdaagse kost 4 euro per dag; voor vier dagen betaalt men 14 euro. Dit is inclusief de routes. Kinderen tot en met vijftien jaar betalen de helft; kinderen voor- of achterop de fiets een vrije gift.
De deelnemer kan kiezen uit drie afstanden van 20, 35 of 50 kilometer lang en deelnemers maken kans op leuke prijzen, beschikbaar gesteld door sponsors. Meer informatie over de PeGeWe fietsvierdaagse is te vinden op www.pgwinterswijk.nl/activiteiten/pgwfietsvierdaagse.html en op www.facebook.com/pegewefiets4daagse.


Groot concert Oost-Nederlands Symfonieorkest

REGIO - Op zondagmiddag 8 april om 15.00 uur is er een vrij toegankelijk concert door het Oost-Nederlands Symfonieorkest in Forum Mariengarden te Borken-Burlo. Op het programma staan de 4e symfonie van Gustav Mahler en de Vier Letzte Lieder van Richard Strauss.

Het Oost-Nederlands Symfonieorkest (ONSO) is een symfonieorkest in grote bezetting uit Enschede en bestaat uit professionals en vergevorderde amateurs. Ter voorbereiding op een concert in het Muziekcentrum in Enschede op zaterdag 14 april zal het ONSO zich terugtrekken op de schitterende accommodatie van Kloster Mariengarden voor een repetitieweekend. Als afsluiting hiervan geeft het ONSO een vrij-toegankelijk concert in Forum. Sopraansoliste is Charlotte Janssen, het orkest staat onder leiding van Jeppe Moulijn.